وی افزود: در دنیا بیش از 300 نوع بیماری نقص ایمنی شناخته شده است و شیوع آن حتی از دیابت نیز بیشتر است. پس این بیماری بسیار مهم است و اگر به موقع درمان شوند و علت آن را بدانیم، درمان آنها به گونهای میشود که تا پایان زندگی به صورت طبیعی خواهند زیست.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما از این بیماری غفلت شده است، ادامه داد: این غفلت موجب میشود این بیماری عود کرده و در نهایت به شکل سرطان خود را نشان دهد که در آن صورت دیگر درمان آن بسیار مشکل و گاهی غیر ممکن میشود. متاسفانه این بیماری هنوز هم شناخته نشده است؛چراکه علمی نو است و از سوی اساتید و کتابهای قدیمی ایران مطلبی در خصوص بیماری نقص ایمنی عنوان نشده است.
این متخصص ایمونولوژی و آلرژی با بیان اینکه در این بیماری سلولهای دفاعی بدن که باید در برابر بیماریها از جمله سرماخوردگی دفاع کنند، مشکل دارند و وقتی سلول معیوب باشد، هر مشکلی ممکن است ایجاد شود، گفت: ممکن است این سلول معیوب یک روز تبدیل به عفونت شود و یک روز هم تبدیل به سرطان، حتی بیماری های خود ایمن امروز به زیرشاخه بیماریهای نقص ایمنی انتقال یافته است. برای مثال کودکی که به بیماری نقص ایمنی دچار است و میتوانست در سالهای اول زندگی درمان شود، درصورت غفلت، بعد از چند سال بیماری وی به سرطان تبدیل میشود.
وی خطاب به خانوادهها توصیه کرد: اگر کودکی زود به زود سرما می خورد، بدنشان عفونت می کند و بدون خوردن داروی عفونت بهبود نمییابند، خانواده ها باید به آنها دقت کنند و با مراجعه به متخصصان ایمونولوژی آزمایشات اولیه را انجام دهند تا اگر نقص ایمنی دارند به زودی شناسایی شوند، درمان شده و به زندگی طبیعی خود ادامه دهند.