کد خبر: ۱۰۵۷۵۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016April 24
شفا آنلاین>سلامت>مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، گفت: با جمع آوری ۶۰۰ هزار لیتر پلاسما می توانیم ۱۰۰ درصد داروهای مشتق از پلاسما را با پلاسمای ایرانی تهیه کنیم.
به گزارش شفا آنلاین،اولین جلسه همکاری های منطقه ای میان استان های کشور در امر انتقال خون در اراک برگزار شد.

در این جلسه استفاده از ظرفیت های استانی، سیاست های جدید در صنعت پلاسما، تولید روگام در کشور، و مسائل مهم دیگر این سازمان مطرح شد.

استفاده از ظرفیت های استانی

دکتر علی اکبر پورفتح اله مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران در این نشست با اعلام این نکته که استانداردها در انتقال خون اجرا می شود گفت: با توجه به قابلیت فنی کارکنان استان ها ممیزی های داخلی را نیز امسال اجرایی می کنیم.

وی تاکید کرد: هدف ما این است که در سراسر کشور پلاسمای قابل ارسال تولید شود.

پورفتح اله با اشاره به رسالت این نشست گفت: وظایف آموزشی انتقال خون باید در ۹ منطقه کشور سازماندهی شود و باید نگاه ملی و منطقه ای در امر مدیریت انتقال خون به اجرا در آید.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران از تلاش تمامی کارکنان استان ها دراجرای برنامه راهبردی سازمان تشکر کرد و افزود: با بازدید از مراکز استانی متوجه شدم که روحیه کاری در سازمان عالی است و در بازدید از مرکز انتقال خون ساوه نشاط را در پرسنل دیدم. همچنین تحولاتی که در مرکز انتقال خون قم رخ داده است نسبت به سال پیش قابل توجه است.

وی، اهدا کنندگان مستمر را سرمایه های سازمان انتقال خون تلقی کرد و از هدف گذاری برای رسیدن به ۹۰ درصد اهدای خون مستمر خبر داد.

در حال حاضر ۵۴ درصد اهدا کنندگان، به طور مستمر خون اهدا می کنند.

یک قطره پلاسما هدر نمی شود

پورفتح اله، هدف دیگر سازمان را در سال جاری تبدیل صد در صد فرآورده های خونی به محصول خواند و گفت: یک قطره از پلاسما نیز نباید در انتقال خون هدر برود.

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری سازمان تهیه ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما به روش فرزیس را در دستور کار خود قرار داده و برای رسیدن به این منظور باید مراکز جدید اهدای پلاسما تاسیس شود.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران همچنین تاکید کرد: با جمع آوری ۶۰۰ هزار لیتر پلاسما می توانیم صد درصد داروهای مشتق از پلاسما را با پلاسمای ایرانی تهیه کنیم.

وی طبق گزارش ۲۰۱۵ سازمان جهانی بهداشت، ایران و برزیل را دو کشور موفق در جمع آوری پلاسمای مازاد خواند و افزود: ایران موفق شده است با این روش هزینه داروهای مشتق از پلاسما را ۱۱ میلیون دلار کاهش دهد که این عملکرد موفقیت آمیزی است.

قادریم۷۰ درصد روگام مورد نیاز کشور را تامین کنیم

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران، از توانمندی تولید ۷۰ درصد روگام مورد نیاز کشور خبر داد و گفت: سهم پلاسما در تولید روگام ۷۰ درصد است که ما این سهم را برعهده می گیریم.

(روگام تیتر بالای آنتی D است و در صورتی که گروه خون مادر و فرزند به خاطر تفاوت RH ناسازگار باشد با تزریق روگام به مادر جان نوزاد نجات پیدا می کند)

پورفتح اله همچنین از اهمیت انجام آزمایش های ویروسی در آزمایشگاه های تشخیص طبی سازمان خبر داد و گفت: تست های موجود در سازمان انتقال خون با حساسیت ۹۹.۹۹ صدم بالاترین استاندادهای تست های آزمایشگاهی کشور را دارد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران، همچنین از فعالیت خیرین در مراکز انتقال خون خبر داد و گفت: تا ماه آینده ۹ سامانه سیار اهدای خون توسط خیرین افتتاح و در استان هایی که نیازمند واحد سیار هستند، توزیع می شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: