کد خبر: ۱۰۴۲۴۶
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۹ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - 2016April 13
شفا آنلاین>اجتماعی> ايران و تركيه كميته مشترك فني گردشگري تشكيل دادند. اين كميته امسال در تركيه و ‌سال آينده در ايران جلساتش را برگزار مي‌كند و قرار است با تصميم‌گيري مشترك بين دو كشور سياست‌هايي اتخاذ شود كه آمار ورودي و خروجي مسافران بين دو كشور تعديل شود و ايران تنها فرستنده گردشگر به تركيه نباشد.
به گزارش شفا آنلاین،رجبعلي خسرو‌آبادي، مدير سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران كه به‌تازگي و پس از ديدار با مقامات دولتي و گردشگري تركيه به تهران بازگشته است، ديروز در يك نشست خبري درباره جزييات تصميماتي كه در اين زمينه اتخاذ شده با خبرنگاران گفت‌وگو كرد. او از تشكيل «كميته مشترك فني گردشگري» بين دو كشور خبر داد: «در سفري كه مقامات دولتي ايران به تركيه داشتند و در اجلاس اقتصادي مشترك ايران و تركيه، موضوعاتي هم درباره گردشگري و زمينه‌هاي همكاري بيشتر بين ايران و تركيه مطرح شد.

دو طرف توافق كردند كه زمينه‌ها و فرصت‌هاي گردشگري را شناسايي و اعلام كنند و با تشكيل يك كميته فني مشترك زمينه‌هاي همكاري تازه و متفاوتي را در اين حوزه شناسايي كرده و بسط بدهند.»

اين كميته فني در ‌سال ٢٠١٦ يعني امسال در تركيه فعاليت مي‌كند و تشكيل جلسه مي‌دهد و در‌ سال آينده هم در ايران تشكيل مي‌شود.

خسروآبادي زمان دقيق تشكيل كميته فني گردشگري ايران و تركيه را بعد از ماه رمضان امسال اعلام كرد و درباره اينكه ايران چه برنامه‌اي براي ارتباط با تركيه در زمينه گردشگري دارد به «شهروند» گفت: «يكي از نكاتي كه در ارتباط با گردشگري تركيه وجود دارد اين است كه عمدتا مسافران ايراني هستند كه به تركيه سفر مي‌كنند و يكي از اهداف ما از تشكيل چنين كميته‌اي اين است كه راهبردهايي را پيش‌بيني كنيم كه اين فرآيند تعديل شود.»

خسروآبادي درباره اينكه آيا قرار است ايران در شرايطي كه گردشگري تركيه به دليل تحريم سفر گردشگران روسيه از يك‌سو و همچنين مشكلات ناشي از عمليات تروريستي از سوي ديگر فشارهاي زيادي را تحمل مي‌كند، بازار جديدي براي اين كشور باشد و به‌نوعي مسافران ايراني را براي عبور از اين شرايط جذب كند، گفت: «كاري كه درواقع درحال انجام است ايجاد تعادل در اين بازار است. ما به مشكلات و مسايلي كه در ارتباط با خروج گردشگران ايراني از كشور به مقصد تركيه وجود دارد، آگاه هستيم و با در نظر گرفتن همه جوانب در اين زمينه طوري اقدام مي‌كنيم كه تفاهمنامه مشتركي براي كار داشته باشيم و همين مشكلات را اصلاح مي‌كنيم و طبيعي است در اين زمينه ما به دنبال منافع كشور هستيم.» او گفت: «ما دوست نداريم كه فقط مسافر خروجي به سمت تركيه داشته باشيم و ورودي مسافر ما قابل توجه نباشد.

تشكيل اين كميته مشترك براي مديريت هم فرآيند و رفع نواقصي است كه ورود گردشگر از تركيه به ايران را كاهش داده است و با رفع اين موانع مي‌توان موازنه گردشگر ورودي و خروجي را تغيير داد و اميدواريم اين اتفاق بيفتد.»

فقط ٦٩٧ ميليون تومان!
بخشي از سخنان رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران ديروز به ميراث فرهنگي اختصاص پيدا كرد. او از ظرفيت‌هاي گردشگري تهران گفت و با تاكيد بر اينكه تهران مي‌تواند يك مقصد گردشگري مهم براي گردشگران باشد، از استقبال مردم از نمايشگاه تهران كهن در نوروز امسال خبر داد و اعلام كرد برنامه‌هايي كه براي مرمت آثار تاريخي و همچنين تامين زيرساخت‌هاي گردشگري در تهران آغاز شده، ادامه پيدا مي‌كند.

  خسروآبادي به همكاري مشترك سازمان ميراث فرهنگي و شهرداري تهران براي ساماندهي و مرمت آثار واقع در هسته تاريخي تهران اشاره كرد و گفت: ‌سال ٩٤ حدود ١٢٠ ميليارد تومان اعتبار توسط شهرداري تهران براي مرمت خانه‌هاي تاريخي و اقداماتي كه در منطقه ١٢ انجام شده، اختصاص داده شد.»

اختصاص اين اعتبار از سوي شهرداري تهران و ورود سازمان زيباسازي به حوزه مرمت و ساماندهي شماري از خانه‌ها و بافت تاريخي منطقه ١٢ در حالي است كه به گفته خسروآبادي ميراث فرهنگي استان تهران اعتبار زيادي براي ورود به اين حوزه ندارد و بهترين روش اين است كه در اين زمينه مسئوليت نظارت را برعهده بگيرد و اقدام در اين زمينه تحت نظارت اين سازمان به سازمان‌هاي ديگر ازجمله شهرداري واگذار و از ظرفيت آنها در اين حوزه استفاده شود؛ مشابه اتفاقي كه در قالب مديريت يكپارچه شهري در ديگر شهرهاي جهان مي‌افتد.

او ادامه داد: «در‌ سال ٩٢ كل اعتبار عمراني سازمان ما براي يك ‌سال ٦٩٧ ميليون تومان بود كه اكنون با بيش از ٣٠٠‌درصد افزايش نهايتا به ٢ ميليارد و ٦٠٠ ميليون تومان رسيده است و سازمان ميراث فرهنگي با اين اعتبار توان چنداني براي كار اجرايي ندارد و بايد همه سازمان‌هاي ديگر به كمك ميراث فرهنگي بيايند و ما استقبال مي‌كنيم كه هر سازماني يا حتي هر فردي طبق ضوابط مورد نظر ما در زمينه حفظ و مرمت خانه‌ها و اماكن تاريخي در تهران اقدام كند.

حتي از موسسات تجاري كه علاقه‌مندند در يك ساختمان تاريخي فعاليت كنند و اين بناها را به ساختمان‌هاي شيشه‌اي و كامپوزيت ترجيح مي‌دهند هم استقبال مي‌كنيم؛ چرا كه براي ما حفظ آثار تاريخي اولويت دارد و اگر بتوان اين آثار را مرمت و كاربري متناسب آن را تعريف كرد، قطعا اتفاق مهمي براي حفظ آنها و جلوگيري از تخريب‌شان افتاده است.»

تشكيل ٥ اداره جديد
خبر ديگر ديروز تشكيل ٥ اداره جديد استاني ميراث فرهنگي و گردشگري است. آن طور كه رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تهران گفت، سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور با تشكيل ٥ اداره جديد موافقت كرده است و امسال اين اداره‌ها در شميرانات، شهر ري، دماوند، فيروزكوه و شهريار تشكيل مي‌شود. اينكه سازمان مديريت و برنامه‌ريزي چگونه با ايجاد سازماني جديد موافقت كرده در حالي كه اساسا دولت در راستاي كوچك‌سازي مجوز تاسيس سازمان‌ها و اداره‌هاي جديد را نمي‌دهد، پرسشي بود كه خسروآبادي در پاسخ به آن گفت:  نيروي انساني مورد نياز اين سازمان‌ها از پست‌هاي سازماني ما در تهران تامين مي‌شود؛ در واقع ما بخشي از نيروهاي ستادي خودمان را كم كرديم تا بتوانيم اجازه تاسيس اين اداره‌هاي جديد را از سازمان مديريت و برنامه‌ريزي دريافت كنيم در غير اين صورت با اين موضوع موافقت نمي‌كردند.

او در ادامه تاكيد كرد كه ممكن است فشار بيشتري به‌دليل كم شدن نيروهاي ستادي به ما وارد شود؛ اما بررسي‌ها نشان داده بود كه تشكيل اين اداره‌هاي استاني يك ضرورت و اولويت است و در مقايسه با سازمان مركزي تهران، ما بايد به تشكيل اداره‌هاي شهرستاني اولويت مي‌داديم و همين تصميم گرفته شد.

دعوت به كار از معماران بازنشسته
نشست خبري ديروز يك خبر تازه براي معماران هم داشت، به ويژه آنها كه علاقه‌مند به فعاليت‌هاي داوطلبانه هستند و دغدغه ميراث فرهنگي و بافت تاريخي را دارند. خبر اين بود كه سازمان ميراث‌ فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در تهران تصميم گرفته تا از معماران و متخصصاني كه مي‌توانند در زمينه‌هاي مرتبط با ميراث فرهنگي و خانه‌ها و بافت‌هاي تاريخي فعاليت كنند، دعوت به همكاري افتخاري مي‌كند. به گفته او اين ظرفيتي است كه در ميان شمار زيادي از متخصصان اين حوزه ازجمله بازنشستگان حوزه معماري وجود دارد و آنها مي‌توانند در صورت علاقه به صورت داوطلب در اين زمينه به كمك ميراث فرهنگي بيايند.

خسروآبادي گفت: «اين برنامه امسال در تهران اجرا مي‌شود. از سويي شماري از معماران هستند كه علاقه‌مند به فعاليت در اين زمينه‌اند و از سوي ديگر مالكان خانه‌هاي تاريخي هم هستند كه علاقه‌مندند املاك تاريخي را حفظ كنند اما دقيقا نمي‌دانند كه چه طرح و برنامه‌اي را مي‌توانند براي آن پياده كنند و دعوت از معماران داوطلب به همين منظور است كه درواقع آنها به كمك ميراث فرهنگي بيايند و به مالكان كمك كنند و شبكه‌اي از همكاري بين آنها شكل بگيرد.

  تعيین حريم آثار ثبت‌شده تهران
اكثريت آثار تاريخي ثبت‌شده در فهرست آثار ملي در تهران حريم دقيقي ندارند. اين مشكلي است كه سال‌هاي طولاني هم موجب آسيب‌ديدن ميراث فرهنگي شده و هم اينكه چالش‌ها و مشكلات زيادي را براي ساخت‌وسازهاي جديد تهران ايجاد كرده است.

از سويي شهرداري تهران مي‌گويد ميراث فرهنگي اطلاعات دقيق آثار ملي و حريم آنها را ندارد و از سوي ديگر سازمان ميراث فرهنگي و همچنين فعالان اين حوزه همواره معترض به ناديده گرفته شدن ضوابط ساخت‌وساز در حريم آثار تاريخي تهران هستند. رئيس سازمان ميراث فرهنگي تهران ديروز گفت كه يك مشاور مورد تاييد سازمان ميراث فرهنگي با همكاري شهرداري در حال تدقيق حريم آثار تاريخي است. به گفته او در ميان ٢٩٠ اثر ملي ثبت شده در تهران تنها ٣٠ اثر حريم دقيق داشتند كه اكنون تعداد آنها به ٥٠ اثر رسيده است و تعيين حريم همچنان ادامه دارد. پس از آنكه حريم آثار تدقيق و تصويب شد در طرح تفصيلي تهران وارد مي‌شود؛ اما از آنجا كه تعيين حريم به‌دليل كار كارشناسي و نقطه‌گذاري و عكسبرداري زمان‌بر است، تعيين حريم تمام آثار ملي ثبت شده در تهران امسال و ‌سال آينده هم ادامه خواهد داشت.

با نابودي خاطره‌هاي جمعي مخالفيم
خسروآبادي ديروز در بخش ديگري از سخنانش بر اهميت حفظ خاطره‌ها در شهر تهران هم تاكيد كرد و گفت: اقداماتي كه سازمان زيباسازي شهر تهران براي ساماندهي ميدان‌ها انجام مي‌دهد در يك همكاري مشترك با ميراث فرهنگي بررسي مي‌شود؛ هر چند به دليل اينكه ميدان‌ها از نظر قانوني در حوزه اختيارات ميراث فرهنگي نيستند، اين سازمان در ارتباط با حفظ جداره‌هاي ميادين به‌گونه‌اي كه منظر آنها مخدوش نشود، ورود پيدا مي‌كند.

او گفت: در تهران حفظ خاطره‌ها بخشي از سياستي است كه ما در ميراث فرهنگي دنبال مي‌كنيم. در ارتباط با برخي سياست‌هاي شهري ما اختيار كامل نداريم؛ اما ادله كارشناسي خود را ارایه مي‌كنيم در بعضي موارد سازمان ميراث فرهنگي ممكن است شرايطي را ناگزير بپذيرد اما تن دادن به آن تغيير الزاما به معناي تاييد آن وضعيت نيست. ما خواهان حفظ خاطره‌ها در تهران هستيم و با نابودي آنها مخالفيم و تا جايي كه بتوانيم در مقابل تغييراتي كه منجر به نابودي خاطره‌هاي جمعي در تهران مي‌شود، مقاومت مي‌كنيم.شهروند

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: