کد خبر: ۱۰۳۹۹۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - 2016April 10
درنشست مشترك با وزیرخارجه استونی
شفاآنلاین:جامعه>سیاست>وزیر امورخارجه گفت: دولت آمریكا به خوبی می داند بحث دفاعی موضوع مذاكره و معامله نیست و برجامی برای مسائل دفاعی در كار نیست.
به گزارش شفاآنلاین : محمد جواد ظریف روز یكشنبه در نشست خبری مشترك با مارینا كالجوراند وزیرخارجه استونی در واكنش اظهارات مقامات آمریكایی و وزیرخارجه این كشور درخصوص توانمندی های دفاعی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: اظهارات ایشان در حدی بی اساس بوده كه وزارت خارجه آمریكا هم را آن تكذیب و ادعا كرد چنین اظهاراتی صورت نگرفته است.
ظریف گفت: هم آقای كری و هم وزارت خارجه آمریكا می دانند كه بحث موشكی و توانمدی دفاعی جمهوری اسلامی ایران موضوع مذاكره نیست.
وی اضافه كرد: اگر دولت آمریكا در مورد مباحث دفاعی جدی است باید فروش سلاح هایی كه هر روز مردم بی گناه یمن را به خاك و خون می كشد كاهش دهد و باید متوقف كند سلاح هایی را كه با اعلام رسمی رژیم صهیونیستی برای حمله به غیرنظامیان به كار می رود.
رییس دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: دولت آمریكا به خوبی می داند كه بحث دفاعی موضوع مذاكره و معامله نیست و برجامی برای مسائل دفاعی در كار نیست اتفاقا مسائل دفاعی به صراحت از برجام كنار گذاشته شده است و وزارت خارجه آمریكا هم بارها این موضوع را اعلام كرده است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهار نظر دیگر وزیر خارجه آمریكا در خصوص حمایت از تروریسم اظهار داشت: این اظهارات آنقدر بی اساس است كه مورد توجه هیچكس در دنیا قرار نمی گیرد.
ظریف گفت: خطر تروریسم و افراظ گرایی كه به عنوان خطر اصلی منطقه را تهدید می كند، زاییده حضور و اشغال توسط ایالات متحده آمریكا است و این خطری است كه قبل از حمله به عراق ما آن را پیش بینی كردیم و رسما اعلام كردیم كه اشغال سرزمین عراق باعث افراط گرایی و تروریسم در منطقه خواهد شد.
وزیار امور خارجه گفت: متاسفانه مردم عراق و سوریه و جهان آثار شوم سیاست تهاجمی و خطرناك ایالات متحده در دوران ریاست آقای بوش را مشاهده می كنند.امروز هم خطر داعش و افراط گرایی متاسفانه توسط برخی كه به منافع كوتاه مدت نگاه می كنند و از جهتی نگران امنیت دراز مدت خود نیستن دامن زده می شود.
رییس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: امروز باید آقای كری از متحدین خود سوال كند كه اسلحه داعش از كجا تامین می شود؟ نفت داعش را چه كسی می خرد؟ باید از متحدین خود سوال كنند كه آثار عتقیه سوریه و عراق را كه داعش می دزد در كجا به فروش می رسد؟. اینها سوالاتی است كه باید پاسخ داده شود.
ظریف ادامه داد: به جای اینكه اتهامات بی اساس و نخ نما علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح كنند نیاز است كه به طور جدی تری به مسائل منطقه نگاه كنند و بیش از این خود و دنیا را گرفتار سیاست ها و برنامه ریزی های غلط و خطرناك نكنند.
** موضع ایران در قبال قره باغ

وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص موضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص بحران قره‌باغ اظهار داشت: از ابتدای بحران جمهوری اسلامی با طرف‌های درگیر در تماس بوده است. وزیر دفاع ما با وزرای دفاع دو كشور صحبت كرد و من با وزیر خارجه ارمنستان گفت‌وگوی تلفنی داشته‌ام و در دو جلسه در رامسر و باكو با وزیر خارجه آذربایجان دیدار و گفت‌وگو كردم. همچنین ریاست جمهوری با روسای جمهور آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو كرده است.
ظریف با بیان این كه سیاست جمهوری اسلامی ایران، حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات بر اساس حقوق بین‌الملل است، اظهار داشت: ما از این كه درگیری‌ها در منطقه‌‌مان آغاز نشود و آنهایی كه آغاز شده متوقف شود، استقبال كرده‌ایم و در مورد بحران قره‌باغ هم همین بحث را با دو طرف داشته‌ایم و اعلام كرده‌ایم كه در صورتی كه دو طرف علاقه‌مند باشند، آمادگی داریم بر توانمندی‌هایمان برای كمك به حل و فصل منازعه استفاده كنیم.

** محكومیت اقدام علیه مردم تركیه

وی تصریح كرد: منطقه ما با خطر افراط‌گرایی و تروریسم مواجه است و هر روز نمونه‌های وحشتناك آن را مشاهده می‌كنیم كه آخرین نمونه آن امروز یا دیروز در تركیه رخ داد.
ظریف گفت: ما بار دیگر این اقدام را علیه مردم برادر و كشور دوست تركیه محكوم می‌كنیم و اینها معضلاتی است كه نیاز به هماهنگی دارد و حتما منطقه ما نیاز به بحران جدید ندارد.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن ابراز خوشحالی از حضور وزیر خارجه استونی در ایران، گفت: امروز خوشحالیم كه برای اولین بار در تاریخ وزیر خارجه استونی در ایران حضور دارد. روابط ما نزدیك به یك صد سال قدمت دارد به طوری كه از سال 1921 میلادی دو كشور روابط برقرار كردند و در این سال قرارداد مودت بین دو كشور امضا شد.
ظریف ادامه داد: ما از اولین كشورهایی بودیم كه استقلال استونی را بعد از فروپاشی شوروی به رسمیت شناختیم و ‌اولین بار است كه میزبان وزیر خارجه این كشور هستیم.
وی همچنین درخصوص گفت‌وگوهای امروز خود با مارینا كالجوراند اظهار داشت: در این دیدار در زمینه‌های مختلف همكاری صحبت كردیم. همكاری دو كشور می‌تواند در حوزه‌های مختلف سیاسی، پارلمانی، فرهنگی، علمی و اقتصادی باشد.
ظریف یادآور شد: امروز 22 دانشجوی ایرانی در استونی تحصیل و دو استاد ایرانی در این كشور تدریس می‌كنند و ما در حوزه‌های مختلف امكان همكاری داریم.
رییس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: استونی از كشورهای پیشرفته دنیا در زمینه‌های دولت الكترونیك است و ما در این حوزه می‌توانیم با یكدیگر همكاری كنیم.
وی با بیان این كه حجم تجارت دو كشور چندین میلیون دلار است، اظهار داشت: امكان گسترش این رقم در آینده به شدت وجود دارد و ما در اولین سفر امكان مختلف روابط دوجانبه را بررسی كردیم.
وزیر امور خارجه با بیان این كه زمینه برای گسترش روابط به‌خصوص بعد از رفع تحریم‌ها كاملا فراهم است، اظهار داشت: خانم وزیر امروز با همكارانم جلسه خواهند داشت. همچنین جلسه‌ای در اتاق بازرگانی با رییس اتاق خواهند داشت و باید همكاری بخش خصوصی دو كشور مورد بررسی قرار گیرد.
وی تصریح كرد: باتوجه به سابقه صد ساله روابط دو كشور، امروز زمینه را برای روابط گسترده‌تر سیاسی و اقتصادی، پارلمانی و فرهنگی باز می‌كنیم و یقین دارم كه این گفت‌وگوها به نفع دو كشور و منطقه است و در آینده هم با یكدیگر گفت‌وگو خواهیم داشت.
وی در پایان خطاب به وزیر خارجه استونی گفت: امیدوارم اولین سفر شما سفر پرخاطره و شیرینی باشد.
مارینا كالجوراند وزیر امور خارجه استونی در راس هیاتی سیاسی و اقتصادی به منظور انجام سفری دو روزه وارد تهران شده است.
وی در این سفر قرار است با رییس‌جمهوری دیدار و گفت‌وگو كند. حضور در اتاق بازرگانی و دیدار با اعضای اتاق از دیگر برنامه‌های وزیر خارجه استونی اعلام شده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: