وی افزود: در ایران روزانه بین 400 نفر دچار سکته قلبی و حدود 200 نفر دچار سکته مغزی میشوند که حدود 30 درصد این افراد زیر 50 سال هستند. همچنین سالانه در کشور 24 هزار نفر دچار ناتوانی شدید ناشی از سکته های مغزی و حدود 60 هزار نفر دچار درجاتی از ناتوانی میشوند.
آقاجانی با بیان این که مهمترین اقدام در درمان سکتههای قلبی و مغزی از بین بردن لخته خون در عروق در زمان طلایی است و داروهای پیشرفتهای به این منظور ساخته شده است، ادامه داد: خوشبختانه در روزهای پایانی اسفند ماه 1394 دو داروی بسیار مهم حل کننده لخته خون برای این بیماران در شورای عالی بیمه تایید شد که در جلسه یکشنبه مورخ 15 فروردین ماه هیات محترم دولت آن را تصویب کرد. بنا بر این با این مصوبه این داروها با پوشش بیمه در بیمارستانهای سراسر کشور در اختیار بیماران قرار میگیرد.
بنا بر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، این دو داروی بسیار مهم بعد از 20 سال به عنوان روش های پیشرفته درمان سکته های قلبی و مغزی جایگزین داروهای قدیمی که عوارض بسیاری داشتند، میشوند.
آقاجانی گفت: حال با استفاده از این داروها در درمان سکته های قلبی و مغزی، علاوه بر کاهش میزان مرگ و میر، بار اقتصادی ناشی از این بیماری ها و عوارضی چون ناتوانی و از کار افتادگی و خانه نشینی که اثرات سوء بر اقتصاد و سلامت روان خانواده ها و جامعه دارد، کاهش خواهد یافت.