شفا آنلاین>تغدیه>افراد سالم میتوانند میوههای خشک را جایگزین تنقلات در برنامه غذایی خود کنند.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر رحمانی متخصص تغذیه گفت: خشک کردن یکی از روشهای نگهداری میوهها محسوب میشود که در قدیم از
نور آفتاب و سایر روشهای فیزیکی استفاده میکردند، در حالی که امروزه از
روشهای شیمیایی بهره میبرند که گاهی این روشها اثرات سوئی به همراه
دارد.
وی
ادامه داد: ترکیبی به نام اسیدسولفور قوی در برخی میوههای خشک به کار
میرود تا بتواند رنگ و طعم آن را حفظ کند، موجب بروز آسم در برخی افراد
میشود. مطالعات نشان داده است که یک درصد افراد حساس به سولفور دارای
آلرژی میشوند و پنج درصد افراد حساس به این ماده دچار آسم میشوند، پس این
افراد باید از مصرف میوههای خشک پرهیز نمایند.
رحمانی
افزود: 100 گرم میوه خشک از نظر غلظت و ارزش مواد غذایی با همان مقدار
میوه طبیعی برابر نمیباشد، میوههای خشک کالری و فیبر متراکم بیشتری دارند
و افراد باید مقدار مشخصی از آنها را به کار ببرند.
وی
بیان کرد: در میوههای خشک چون افزایش قند را شاهد هستیم، در نتیجه برای
افراد دیابتی و بیش فعال مناسب نمیباشد. به علاوه ویتامینهای خانواده B
در این میوهها کاهش پیدا میکند.
رحمانی
خاطرنشان کرد: میوههای خشک مواد معدنی و آلی، برتری در مقایسه با
میوههای تازه دارند و میتوانند به عنوان یک جایگزین مناسب برای آنها در
افراد سالم محسوب شوند و نیز والدین میتوانند میوههای خشک را به جای چیپس
و پفک و سایر تنقلات در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان خود قرار دهند.