شفا آنلاین>تغذیه>حداکثر 30 درصد انرژی روزانه از چربیها به ویژه چربی های گیاهی تأمین میشود.
به گزارش شفا آنلاین،محمدحسن عزیزی متخصص تغذیه با
اشاره به اینکه حداکثر باید 30 درصد انرژی روزانه از چربیها به ویژه
گیاهی تأمین شود، اظهار کرد: به طور معمول مصرف چربیها در هرم غذایی و
برنامه روزانه توصیه نمیشود و اگر هم مصرف شود در حد خیلی کم است، اما
روغن های گیاهی بهترین گزینه برای طبخ غذا است و بهتره از روغنهای گیاهی
مانند زیتون، ذرت، سویا، کنجد، پنبه دانه برای طبخ استفاده شود. وی
افزود: حداکثر مصرف روزانه چربیها در هرم غذایی 30 درصد انرژی روزانه
است. همه روغنهای گیاهی ، طبیعی و مناسب هستند به جز نارگیل که دارای روغن
اشباع شده است توصیه میشود؛ در مصرف روزانه از نارگیل کمتر استفاده شود. عزیزی
تصریح کرد: مغز دانههایی مانند پسته، بادام، بادام زمینی، گردو، فندق،
شاهدانه، کنجد و ... به عنوان دانههای چربی برای تغذیه مناسب است، اما
باید در مصرف آنها نیز دقت شود تا بیش از اندازه استفاده نشود. وی
در بخش پایانی گفت: بهتر است؛ چربیهای حیوانی مانند روغن زرد، روغن
کرمانشاهی، کره، خامه، سرشیر، دنبه، پی و ... در هرم غذایی و برنامه روزانه
استفاده نشود؛ زیرا چربیهای حیوانی اشباع شده هستند و فرد با مصرف آن
دچار عارضههای مختلف مانند افزایش وزن، اختلالات گوارشی و ... میشود و
عاملی برای تهدید سلامت بدن است.