این تحقیق در دانشگاه پنسیلوانیا و بر روی ۱۸ فرد مبتلا به فشارخون بالا که
از اضافه وزن و چاقی نیز رنج می بردند انجام شد و نتایج آن در کنگره شیمی
امریکا ارائه گردید. فشارخون سیستولیک (ماکزیمم) و دیاستولیک (مینیمم) این
افراد به طور منظم مورد ارزیابی قرار گرفت.
پس از مصرف سیب زمینی، میانگین فشارخون دیاستولیک ۴٫۳ درصد و فشار سیستولیک
۳٫۵ درصد کاهش یافت، در حالی که هیچ گونه افزایشی در وزن افراد این گروه
مشاهده نشد.
سیب زمینی بیشتر از سایر سبزیجات از رژیم غذایی افراد دارای اضافه وزن و چاق حذف می شود، زیرا این باور در میان مردم ایجاد شده است که به دلیل کربوهیدرات بالای سیب زمینی باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط نمود، در حالی که اگر سیب زمینی سرخ نشود و بدون کره، مارگارین، خامه و سس مایونز مصرف شود، تنها ۱۱۰ کالری انرژی در ازای هر سیب زمینی به بدن می رسد، اما در مقابل بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامین ها و ترکیبات شیمیایی مفید تامین می گردد.
برای انجام این تحقیق نیز از سیب زمینی پخته شده در فر و بدون روغن استفاده شد. نکته مهم در این مطالعه این بود که در سیب زمینی سرخ شده و چیپس به دلیل این که با حرارت بالا و روغن زیاد آماده می شوند، بسیاری از ترکیبات مفید تخریب شده و تنها نشاسته، چربی و برخی از مواد معدنی باقی می مانند. استفاده از روش بخارپز و همچنین فر بهترین روش طبخ سیب زمینی بوده و مواد مغذی آن را حفظ می نماید.