شفا آنلاین>سلامت> نتایج یک مطالعه جدید حاکی از آن است که زنان بارداری که بیش از 3 بار مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی خود میگنجانند، یعنی بیش از حداکثر میزان توصیه شده بوسیله مقامات نظارتی سلامت آمریکا، ممکن است در آینده کودکانی داشته باشند که سرعت رشد بالایی داشته و در دوران کودکی چاق میشوند.
به گزارش
شفا آنلاین، مطالعات
قبلی نیز ارتباط میان آلایندههای موجود در ماهی (جیوه) و صدمه نورونی،
اختلالات گوارشی و ایمنی، ریهها، کلیهها، پوست و چشمها را نشان داده
بودند. سازمان غذا و داروی آمریکا و آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا زنان
باردار را تشویق میکنند تا مصرف ماهی را به بیش از 3 بار در هفته نرسانند.
مطالعه حاضر به بررسی خطر دیگری در
زنان باردار پرداخته که در اثر مصرف
آلایندههای موجود در ماهی ایجاد شده و منجر به چاقی دوران کودکی میشود.
درواقع، جیوه موجود در ماهی با برهم زدن توسعه سیستم هورمونی در رحم، باعث
بروز چاقی در دوران کودکی میشود.
البته لازم به ذکر است که زنان نباید
مصرف ماهی را بهطور کلی کنار بگذارند، زیرا منبعی غنی از مواد مغذی مهم
مانند پروتئین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا – 3 است، اما نباید مصرف آن
را هم از حد بگذرانند. بنابراین توصیه میشود، زنان باردار مصرف ماهی را در
حد اعتدال نگاه داشته و از توصیههای گایدلاینها تبعیت کنند. درواقع،
زنان باید انواع مختلف ماهی را در هفته مصرف کنند و از مصرف ماهیهای بزرگ
بپرهیزند، زیرا این انواع ماهی حاوی آلایندههای خاص بیشتری است. نکته مهم
دیگر آنکه، مصرف زیاد ماهی بیشتر نوزادان دختر را تحت تاثیر قرار میدهد تا
نوزادان پسر را.سپید
JAMA Pediatrics