کد خبر: ۹۹۴۴۵
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - 2016February 29
شفا آنلاین>سلامت>دود سیگار با تأثیرگذاری منفی بر سلول‌های شبکیه چشم موجب کاهش بینایی و پیرچشمی در افراد سیگاری می‌شود.
به گزارش شفا آنلاین،هرمز شمس گفت: دود سیگار حاوی مواد مضر و آسیب‌رسانی مانند قطران، مونوکسیدکربن است که علاوه بر عوارضی چون سرطان ریه، سرطان دان، سرطان چشم و پروستات سلامت چشم را نیز تهدید می‌کند.

دود سیگار و تنباکو ریسک فاکتور سم شناخته شده در بسیاری از بیماری‌های هم در زنان و هم در مردان نظیر بیماری‌های قلبی عروقی تنفسی و بدخیمی محسوب می‌شود. سیگار اثرات مخرب چشمی نیز دارد.

ثابت‌شده که سیگار در بسیاری از بیماری های شایع و وخیم چون کله زرد شبکه ناشی از سن(دزندسانس ماکولا)، گلوکوم(آب سیاه)، کاتاراکت(آب مروارید) و تنبلی چشم(آمبلوپی) به عنوان ریسک فاکتور(عامل خطرساز) محسوب می‌شود. بسیاری از این بیماری‌ها منجر به کاهش غیر قابل برگشت بینایی می‌شوند.

این متخصص چشم با بیان اینه بهترین راه برای کاهش عوارض بینایی ناشی از دود سیگار ترک سیگار است خاطرنشان کرد: برای درمان عوارض چشم ناشی از دود سیگار در افراد سیگاری محدودیت وجود دارد زیرا داروهای موجود با نیکوتین موجود در خون افراد سیگاری واکنش نشان داده و موجب سرطان ریه می‌شود.

شمس اشاره کرد: سیگار باعث کاهش سطح خونی مواد آنتی‌اکسیدان می‌شود، این مواد وظیفه محافظت از سلول‌های شبکیه چشم را بر عهده دارند.سیگار باعث تخریب لایه محافظ بین شبکیه و عروق خونی شده و منجر به کاهش خون‌رسانی تحریک و ایجاد بافت اسکار(زخمی‌) می‌شود.

هرمز شمس اظهار داشت: دود سیگار همچنین سبب ابتلا به آب مروارید شده و بیماری‌های عروقی چشم و نقطه کولا(نقطه زرد) را در افراد تشدید می‌کند.افزایش سن، تغذیه نامناسب، بیماری قند، تماس با نور خورشید، استفاده از داروهای کورتون‌دار مخربه از جمله علل ابتدا به آب‌مروارید است.

دکتر شمس با اشاره به اینکه آب‌مروارید ناشی از افزایش سن، شایع‌ترین نوع آب مروارید است اضافه کرد: احتمال ابتلای افراد به کاتاراکت در سنین 65 تا 74 سالگی 50 درصد و در اشخاص بالای 75 سال 70 زیاد است.

وی یادآور شد: تار شدن یا محو شدن رنگ‌ها، دید کم در شب دو بینی یا چندبینی، افزایش دید نزدیک و تغییر مداوم شماره عینک یا لنز تماسی از علایم بروز آب‌مروارید است.

این متخصص قرنیه اضافه کرد: در افراد سیگاری و افرادی که با سیگاری‌ها زندگی می‌کنند پوسیدگی کله زرد شبکیه ناشی از سن، دو تا سه برابر بیشتر ایجاد می‌شود. حتی در کسانی که بیش از 15 که قبل سیگار را ترک کرده بودند نیز به میزان قابل توجهی ریسک بالاتر بود.

این متخصص قرنیه چشم با بیان اینکه درصد زیادی از افراد جامعه سیگار مصرف می‌کنند تصریح کرد: متأسفانه اغلب افراد سیگاری و حتی کسانی که در معرض دود سیگار هستند متأسفانه هیچ گونه اطلاعاتی از تأثیر سیگار بر روی چشم‌هایشان ندارند. دود سیگار عوارض بعضاً شدیدی بر روی چشم‌ها داشته و می‌تواند آسیب عصب چشم را تا دو برابر افزایش دهد.
برچسب ها: پیرچشمی ، سیگار ، سرطان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: