شفا آنلاین>سلامت>مدیر کل نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو به مردم در خصوص مسمومیت های ناشی از مصرف خودسرانه گیاهان دارویی، هشدار داد.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر امیر حسین
جمشیدی گفت: بسیاری از داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل عملکرد
دارند و موجب افزایش یا کاهش اثر دارویی می شوند بنابراین اگر فردی داروی
شیمیایی مصرف می کند، باید حتما پیش از مصرف هرنوع داروی گیاهی با پزشک خود
مشورت کند.وی افزود: همچنین مقدار مصرف گیاهان دارویی یا داروهای
گیاهی در میزان اثر درمانی آنها تاثیر می گذارد و باید درمورد آن از متخصص
مربوطه، راهنمایی خواست. علاوه بر این بسیاری از گیاهان، دارای حداقل دوز
سمی هستند و اگر بیشتر از این مقدار مصرف شوند، می توانند باعث بروز سمیت
شوند.مدیر کل نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و
دارو، اظهار کرد: مصرف طولانی مدت برخی گیاهان دارویی که در نگاه اول بی
ضرر به نظر می رسند می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.جمشیدی
افزود: به طور مثال برگ سنا - که به وفور برای درمان یبوست استفاده می شود -
اگر بیش از دو هفته مصرف شود، می تواند منجر به تنبلی روده، تشدید یبوست و
اشکالاتی در روده بزرگ شود یا مصرف دراز مدت ریشه شیرین بیان می تواند در
افراد مستعد، منجر به افزایش فشارخون یا ورم اندام ها شود.وی ادامه
داد: متاسفانه امروزه به دلیل اختلاط بخش های چوبی یا ساقه ای گیاه با برگ و
گل مورد استفاده در عرق گیری، برخی عرقیات حاوی مقادیری الکل متانول هستند
که مصرف مقادیر زیاد و دراز مدت این عرقیات می تواند مسمومیت با الکل و
عوارض آن را به دنبال داشته باشد.مدیر کل نظارت بر فرآورده های طبیعی،
سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو افزود: بسیاری از گیاهان معطر مانند آویشن،
نعناع، گلپر، رازیانه، زیره سبز، زیره سیاه، دارچین، برگ مورد و کاکوتی، به
شکل پودر شده در عطاری ها عرضه می شوند که اگر مدتی از پودر شدن آنها
بگذرد ماده موثره و عطر و بوی آنها به سرعت کاهش می یابد و اثرات درمانی
آنها کم می شود.جمشیدی خاطرنشان کرد: ترکیبات روغنی و روغن ها، عموما
در معرض هوا اکسید می شوند بنابراین باید از مصرف مغزها و بذرهای روغنی
پودر شده مانند مغز بادام، مغز گردو، سیاه دانه و کنجد -به ویژه اگر تغییر
رنگ یا بو در آنها مشاهده شود- باید اجتناب کرد.وی یادآور شد: اغلب
روغن ها مانند روغن بادام، روغن زیتون، روغن کنجد، روغن سیاه دانه، روغن
بابونه و روغن بنفشه در عطاری ها باید در ظروف شیشه ای تیره، دور از آفتاب و
به صورت سرپر نگهداری شوند. جمشیدی تصریح کرد: بو یا مزه تند و تیز روغن ها، غالبا نشان دهنده اکسیداسیون روغن و زیان بخش بودن آن است.