کد خبر: ۹۹۳۷۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 01
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>ارتباط مصرف نمک فراوان با فشارخون بالا شناخته شده است. اکنون یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که نمک بسیار زیاد به آسیب کبدی نیز منجر می‌شود. بدن ما برای انجام اعمال اساسی خود به نمک (سدیم کلراید) نیاز دارد.
به گزارش شفا آنلاین،  برای مثال، یون‌های سدیم در انتقال آب و پیام‌های الکتریکی در اعصاب نقش دارند. بااین‌حال به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، اکثر آمریکایی‌ها سدیم بسیار زیادی مصرف می‌کنند که بیشتر آن از نمک تامین می‌شود. دریافت سدیم اضافی با پرفشاری خون رابطه دارد که علت اصلی بیماری قلبی و سکته است.

 میانگین مصرف روزانه سدیم برای کسانی که 2 سال به بالا سن دارند، در آمریکا بیش از 3400 میلی‌گرم است که دوبرابر محدوده 1500 میلی‌گرمی تعیین شده توسط دستورالعمل‌های غذایی ملی برای اکثریت آمریکایی‌های بزرگسال است. بیشتر نمکی که در آمریکا مصرف می‌شود، از نمکدان‌ها نیست، بلکه پیش از رسیدن غذا به میز وجود داشته و از غذاهای فرآوری شده و غذاهای آماده رستورانی می‌آید؛ بنابراین وقتی از افراد می‌خواهیم برای کاهش دریافت نمک به برچسب‌ها نگاه کنند تا محصولات کم‌نمک را انتخاب کنند، نیاز است تا تولیدکنندگان هم محتوای سدیم غذاهای بسته‌بندی‌شده و آماده را بکاهند

. مطالعات پیشین نیز تایید می‌کرد که سدیم فراوان می‌تواند به کبد صدمه بزند. پژوهشگران در آزمایش‌های خود، به موش‌های بالغ رژیم غذایی پرنمک داده و جنین‌های جوجه را در محیط نمکی گذاشتند. نتایج نشان داد که سدیم زیاد به تعدادی از تغییرات در کبد مانند سلول‌های معیوب، افزایش میزان مرگ سلولی و کاهش تقسیم سلولی می‌انجامد که همه آن‌ها می‌توانند سبب فیبروز کبدی شوند. فیبروز کبدی هنگامی رخ می‌دهد که تجمع اضافی از پروتئین‌های ماتریکس خارج سلولی مانند کلاژن وجود دارد.سپید
MNT
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: