گفتنی است در این تحقیقات بیش از یک هزار و صد نفر در آن مورد بررسی قرار گرفته و تمامی آن ها مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که شایع ترین اختلال ریتم قلبی است بودند.
تفاوت سطح تحصیلات در افراد بی سواد و کم سواد که فقدان آموزش و پرورش را به همراه دارد، ایمنی و اثر بخشی داروهای ضد انعقاد را کاهش می دهد .
در ادامه مطالعات فوق؛ پزشکان به این نتیجه رسیدند که در صورت ادامه دار شدن این اختلال ؛ سکته مغزی و در نهایت از کار افتادگی بدن و بستری شدن طولانی مدت و بدون بهبود و یا مرگ را می توان برای این افراد پیش بینی کرد.
این نتایج که در مجله EUROPACE منتشر شده است نشان می دهد افرادی که از تحصیلات ابتدایی برخوردار بوده و یا هرگز مدرسه نرفته اند بیشتر در معرض خطر قرار دارند. این بیماران به علت عدم دارا بودن دانش ابتدایی و کافی نسبت به مواجهه در هنگام خونریزی ها در فعالیتهای روزمره و مواردی همانند عدم انعقاد خون در هنگام خونریزی ، با مشکلات بیشتری در این حوزه که در پایان سکته مغزی را به همراه دارد مواجه می شوند .
دکتر کارینا بلومستروم از دانشگاه اوپسالا در سوئد از پژوهشگران ارشد مشارکت کننده در این برنامه تحقیقاتی بود. وی در رابطه با موضوع فوق این چنین توضیح می دهد: تفاوت سطح تحصیلات در افراد بی سواد و کم سواد که فقدان آموزش و پرورش را به همراه دارد، ایمنی و اثر بخشی داروهای ضد انعقاد را کاهش می دهد .
این بررسی روی افرادی با میانگین سنی 66 سال انجام شد که 46 درصد از آنان را زنان تشکیل می دادند . جامعه آماری مورد استفاده پژوهشگران این پروژه نیز متشکل از هشت کشور اروپایی فرانسه ، دانمارک ، سوئد ، اسپانیا ، نروژ ، آلمان ، بریتانیا و ایتالیا بود.
در این روش مشخص شد که تنها یک نفر از چهار نفر فرد کم سواد و بی سواد فوق که مشکل انعقاد خونی داشته به پزشک مراجعه کرده و تقریبا تمام 18.7 درصدی که تحصیلات ابتدایی و عمدتا آکادمیک داشتند نسبت به این مشکل رویکرد مناسبی داشته و تحت درمان به موقع قرار گرفته اند .
پژوهشگران در پایان مطالعات خود به این نتیجه رسیده اند که ارائه آموزش به تمامی افراد در تمامی زمینه ها و یا حداقل در مواردی از این دست کمک شایانی به نجات جان انسانها خواهد کرد .