شفاآنلاین:جامعه>سلامت>معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش بیماری تب مالت در کشور بر اثر مصرف لبنیات فله و تماس با دام های آلوده خبر داد.
به گزارش
شفاآنلاین : علی اکبر سیاری درحاشیه اجلاس، معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور
افزود: بیماری تب مالت طی سالهای اخیر
به خصوص در مناطق غربی و شمال غربی کشور که دامداری بیشتر است افزایش
یافته است.
وی اضافه کرد: مسوولیت کنترل و پیشگیری از این بیماری در
دامها، واکسیناسیون دامها و پیشگیری از عرضه لبنیات فله آلوده به عهده
سازمان دامپزشکی است و مسوولت عرضه لبنیات سالم پاستوریزه نیز به عهده
سازمان غذا و داروست.
سیاری گفت: دامداران و کسانی که با دام سر و کار
دارند بیش از دیگران در معرض ابتلا به تب مالت هستند و این بیماری در
روستاها بیش از شهرها شیوع دارد.
محمد مهدی گویا، رییس مرکز مبارزه با
بیماری های واگیر وزارت بهداشت نیز در حاشیه این همایش
گفت: سال گذشته حدود 20 هزار نفر در کشور به تب مالت مبتلا شدند و این آمار
امسال اندکی بیش از سال گذشته است.
تب مالت بیماری خیلی مرگ آوری نیست و میزان مرگ ناشی از این بیماری سالانه حدود 100 نفر است.
وی
افزود: مهمترین اقدام برای کنترل و کاهش
تب مالت در کشور این است که میزان
پوشش واکسیناسیون دامها و کیفیت واکسن آن در کشور با همکاری سازمان
دامپزشکی افزایش یابد.
گویا اضافه کرد: واکسن تب مالت تولید داخل است و
در موسسه رازی تولید می شود و سازمان مدیریت و برنامه ریزی قول داده است با
حمایت مالی از این موسسه زمینه تولید بیشتر و با کیفیت تر واکسن تب مالت
را فراهم کند تا جایی که امکان صادرات این واکسن نیز فراهم شود.
وی گفت:
اقدام مهم دیگر برای کاهش این بیماری نظارت جدی تر بر مراکز عرضه و
نگهداری دام و به خصوص آغل های نگهداری دام است زیرا تحقیقات نشان می دهد
حتی تنفس در آغل آلوده می تواند باعث انتقال تب مالت شود.
گویا اضافه
کرد: توصیه وزارت بهداشت به مردم این است که از لبنیات پاستوریزه استفاده
کنند و در صورت استفاده از لبنیات سنتی و فله این اقلام را از مراکز مورد
تایید دانشگاههای علوم پزشکی تهیه کنند.ایرنا