کد خبر: ۹۷۳۴۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 13
شفا آنلاین>سلامت> مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ضمن ارائه توضیحاتی درباره حلال یا حرام بودن دو محصول "میگو کریل" و "رنگ کارمن"، گفت: برخی افراد اطلاعات غلط به مردم می‌دهند. طبق آخرین اطلاعات ما "کریل"، میگو نیست و اکنون بر اساس محصولی حرام با آن برخورد می‌کنیم.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر بهروز جنت در پی انتشار خبری مبنی بر حرام اعلام شدن دو محصول حلال با عنوان "رنگ کارمن" و "میگو کریل"، گفت: رنگ "کارمن" در گذشته بررسی شده و از ابتدا نیز حرام اعلام نشده بود. بنابراین کسی نگفته بود این رنگ حرام است که اکنون بخواهیم حلال بودن آن را اعلام کنیم.

"میگو کریل" حرام است، چون...

وی درباره "میگو کریل" با بیان اینکه هنوز هیچکس حلال بودن این محصول را اعلام نکرده است، افزود: برخی افراد اطلاعات غلط به مردم می‌دهند. فتوایی که در این زمینه وجود دارد این است که میگو حلال است. بنابراین در اینجا بحث کارشناسی مطرح می‌شود که آیا "کریل" جزو خانواده و رسته میگو هست یا خیر؟

جنت با اشاره به تعریف "کریل"، اظهار کرد: کریل از شاخه بندپایان است، کلاس نرم زرهیان بوده و به راسته آن "Euphausiacea" می‌گویند. حال میگو نیز از شاخه بندپایان و کلاس نرم زرهیان است اما راسته آن را " Decapoda" می‌خوانند.

وی با بیان اینکه از طرفی خرچنگ و خرچنگ دراز نیز از راسته "decapoda" هستند و ما آن را در فقه شیعه حرام می‌دانیم، تاکید کرد: بنابراین "کریل" نیز از راستای خرچنگ دراز بوده و میگو محسوب نمی‌شود. بنابراین حلال و حرام در این زمینه تغییر نکرده، بلکه ممکن است بحث کارشناسی تغییر کند.

جنت با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به عنوان مرجع رسمی این موارد را از شیلات سوال می‌کند، گفت: اگر من داروساز هستم در حوزه داروسازی نظر می‌دهم و حق ندارم در زمینه گونه‌های جانوری اظهار نظر کنم. بر این اساس میگو همیشه حلال بوده و بحثی در آن نیست اما بحث بر سر این است که آیا میگو کریل حلال هست یا خیر؟ پاسخ این سوال را باید سازمان شیلات ارائه دهد. بنابراین ما اطلاعات را از ارگانی که دارای صلاحیت است، دریافت می‌کنیم.

وی تاکید کرد که در حال حاضر طبق آخرین اطلاعاتی که از سازمان شیلات داریم، "کریل"، میگو نیست. بنابراین ما اکنون بر اساس حرام با آن برخورد می‌کنیم. حال اگر چند سال دیگر متخصصان به این نتیجه رسیدند که "کریل" هم نوعی میگو ست، می‌گوییم حلال است. بنابراین قانون فقهی تغییر نکرده است بلکه ممکن است متخصصان به نتایج جدیدی دست یابند.

مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه نحوه بیان این مسائل در رسانه‌ها بسیار مهم است، گفت: خیلی بد است این بحث مطرح شود که محصولی که تا دیروز حلال بوده، اکنون حرام شده است. این بحث‌ها تخصصی‌ است و اعلام اشتباه چنین مسائلی، به مردم آسیب می‌رساند. بنابراین بد است بحثی را در رسانه مطرح کنیم که برای آن موضوع واجد صلاحیت نباشیم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: