کد خبر: ۹۶۵۸۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 07
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو عنوان کرد
شفاآنلاین:جامعه>سلامت>مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: مردم با آگاهی از ماهیت محصولات تصمیم به استفاده یا عدم مصرف محصولات ترا ریخته اقدام کنند.

به گزارش شفاآنلاین : مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو با حضور در برنامه نبض شبکه خبر که با موضوع چالش استفاده از محصولات ترا ریخته روی آنتن رفت با بیان اینکه عدم ارائه اطلاعات کامل و صحیح در خصوص محصولات تراریخته ممکن است موجبات سر درگمی مردم شود اظهار داشت: در این خصوص تأثیر تغییر ژنتیک محصولات بر روی سلامت انسان، بحث‌های متناقضی وجود دارد که تا به امروز کسی به‌صورت کامل نتوانسته آسیب مستقیم آن بر انسان را اثبات کند به همین دلیل نیز کشورهای اروپایی ضمن صدور مجوز برای این نوع فرآورده‌ها برای آن‌ها قانون Liebling(برچسب‌گذاری) در نظر گرفته‌اند تا مردم با آگاهی از ماهیت محصولات تصمیم به استفاده یا عدم مصرف از محصولات ترا ریخته اتخاذ کنند.

حسین رستگار اضافه کرد: ما در وزارت بهداشت ضوابط و مشخصاتی را برای این قبیل فراورده‌ها در نظر گرفته و تکلیف این محصولات را روشن کرده‌ایم به این معنا که در آزمایشگاه ایونت، میزان تراریختگی و سایر موارد بررسی و درصورتیکه event(تغییر ژنتیک) محصولی در چارچوب ضوابط باشد به آن مجوز می‌دهیم.

وی همچنین تصریح کرد: در بیان مسائل باید به‌گونه‌ای تدبیر کرد که مردم دچار سردر گمی نشوند باید از ایجاد گره‌های کور اجتناب کرد وقتی مردم مشاهده می‌کنند که این نوع محصولات در کشورهای اروپایی و آمریکا مصرف می‌شود درحالی‌که ما در آن تشکیک می‌کنیم نتیجه خوبی به دست نمی‌آید.

نماینده وزارت بهداشت در این برنامه با اشاره به اینکه اگر مردم را به سمت محصولات مجوز دار سوق ندهیم انواع تقلبی و قاچاق آن را اکتساب می‌کنند تصریح کرد: در محصولات قاچاق و تقلبی هم مسلماً هیچ اطلاعات قابل‌اعتنایی به مصرف‌کننده ارائه نمی‌شود لذا مشکل اساسی از همین‌جا آغاز می‌شود نه از محصولات ضابطه‌مند و مجوز دار.

 رستگار در ادامه عنوان نمود: امروزه حدود 92 درصد از مجموع سویاهای تولیدی دنیا، به‌صورت ترا ریخته است کما اینکه همه فراورده‌های نوترکیب دارویی نیز به‌صورت تغییر ژنتیک سلولی تولید می‌شوند اما نکته حائز اهمیت این است که در کشور ما به شرطی اجازه ورود به فراورده‌ای داده می‌شود که قبلاً در خود کشور مبدأ مورداستفاده قرارگرفته باشد.

 وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما در وزارت بهداشت ضوابط و مشخصاتی را در خصوص محصولات ترا ریخته در نظر گرفته و تکلیف این محصولات را روشن کرده‌ایم به وزارت جهاد و کشاورزی پیشنهاد کرد برای محصولات کشاورزی ترا ریخته خود معیار و خط کش بگذارد و بر اساس آن‌ها تصمیمات خود را عملیاتی کند.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته به تولید این محصولات تراریخته روی آورده‌اند و بیش از میلیون‌ها هکتار از این محصولات در دنیا تولید می‌شود و در سطح وسیعی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد ضمن آنکه اگر بخواهیم فعالیت‌های خود را بر اساس چشم‌انداز، چالش، ضعف و قوت‌های آینده جهان را در نظر بگیریم مباحث کم‌آبی، آلودگی، خشکسالی، گرسنگی و ده‌ها مورد دیگر قابل‌بیان هستند که همه این‌ها ما را مجاب می‌کنند که بپذیریم تولید این محصولات یکی از روش‌های مقابله با بحران‌های احتمالی در سطح جهان هست؛ در کشور ما هم این موضوع به‌صورت جدی پیگیری شده و قانون ایمنی زیستی آن مصوب شده است.

رستگار در پایان با تأکید دوباره بر اینکه در بیان مسائل باید به‌گونه‌ای تدبیر کرد که مردم دچار سردرگمی نشوند ابراز امیدواری کرد: با مطالعاتی که انجام می‌شود حد و حدود استفاده از محصولات ترا ریخته برای مردم مشخص گردد که اگر این گره باز نشود؛ بحث‌ها در این خصوص به نتیجه نرسیده و مردم به اطلاعات مشخصی دست نیابند مشکل که حل نمی‌شود هیچ بلکه جامعه دچار تشویش هم می‌شود.

 بنابراین گزارش، علاوه بر رستگار، مرتضوی، قائم‌مقام پژوهشکده بیوتکنولوژِی کشاورزی جهاد کشاورزی و حیات غیب، معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری محیط‌زیست در برنامه حضور داشتند که در توضیح فناوری ترا ریخته سخنانی ارائه کردند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: