رئیس گروه آموزش فرهنگستان علوم پزشکی کشور در ادامه بیان کرد:لزوم پیشگیری از انواع بیماری های غیرواگیردار در کشور نیز مبحثی حساس به شمار می رود زیرا سلامت جامعه را نیز تهدید یا تضمین می کند.زیرا در حال حاضر حدود 80 درصد از مرگ و میرها در کشور به بیماری های غیرواگیردار و این حوزه مربوط می شود.
وی با اشاره به برنامه ریزی های مفصل برای تحول جدی در کنترل و بیماری های غیرواگیردار افزود:متاسفانه در کشور آمارهای مربوط به ابتلا افراد به بیماری های غیرواگیردار در حال افزایش بوده و رو به رشد است.
لاریجانی در ادامه تصریح کرد:عوامل افزایش دهنده این بیماری ها نداشتن تحرک بدنی،استعمال دخانیات و نداشتن اصول و شبک تغذیه ای سالم نیز است که جامعه را با خطرات روز افزون بیماری های غیرواگیردار رو به رو می کند.
این عضو پیوسته فرهنگستان با اشاره به بیماری های غیرواگیردار مهم که در جامعه رو به رشد است گفت:بیماری های قلب و عروق،اضافه وزن و چاقی،دیابت و انواع سرطان ها و بیماری های دیگری چون مشکلات تنفسی،و آسم نیز در دسته بیماری های غیرواگیردار به شمار می روند که در جامعه هر روز آمار مبتلایان بیشتر می شود.
وی ادامه داد:وزارت بهداشت برنامه های جدیدی در حال هدف گذاری دارد و نیز برای کاهش این مسئله مهم تمهیدات ویژه و جداگانه ای را نیز اندیشیده است.
لاریجانی به بخشی از هدف گذاری های وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت:این هدف گذاری ها شامل بیماری های روحی و روانی نیز می شود همچنین در تلاش هستیم تا مصرف نمک و چربی های غیر اشباع را نیز در جامعه کنترل،فرهنگ سازی و کاهش دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه برای تمام این بیماری ها 4 مورد پیگیری می شود ادامه داد:در خصوص این بیماری ها چهار مورد پیگیری می شود با این مضمون که در حیطه قانونگذاری و کنترل های کلی می توان به چه اقداماتی دست زد.همچنین کاهش عوامل خطر،نحوه ارائه خدمات و پایش بیماری های غیرواگیردار از دیگر مواردی است که در حیطه کنترل و پیشگیری این بیماری ها در دست بررسی است.
لاریجانی در پایان خاطر نشان کرد:توجه و اهمیت به بیماری های غیرواگیردار به این معنا نیست که توجهی به بیماری های واگیردار نمی شود زیرا در برخی مواقع شیوع اپیدمی بیماری های نوظهور یک کشور را با چالش ها و بحران های جبران ناپذیری رو به رو می کند.بنابراین توجه به بیماری های غیرواگیردار باید در اولویت سلامت قرارگیرد.شبکه مجازی آستان