به گزارش شفا آنلاین،دکتر رضا امانی با اشاره به شیوه کنترل قند خون با تغذیه توضیح داد: برای مقایسه تاثیر غذاها بر افزایش قند خون، شاخصی به نام گلیسمی وجود دارد که نشان میدهد غذاهای حاوی کربوهیدرات تا چه اندازه میتوانند بر میزان قندخون یا بیماری دیابت اثر بگذارند.
وی ادامه داد: در شاخص گلیسمی، اندیس گلیسمی یک غذای استاندارد که معمولا نان سفید است را 100 درصد در نظر میگیرند و بقیه غذاهای حاوی کربوهیدرات را با آن مقایسه میکنند. میزان کربوهیدرات هر غذاها را نیز معمولا برابر 50 گرم در نظر میگیرند.
امانی گفت: در این مقایسه، ماده غذایی حاوی 50 گرم کربوهیدرات به افراد داده میشود و سطح منحنی قند خون را با استاندارد آن مقایسه میکنند. به این صورت جدول نمایه گلیسمی مواد غذایی به دست میآید.
وی افزود: در این جدول نمایه بالای 70، بین 55 تا 70 و زیر 55 را به ترتیب به عنوان گلیسمی بالا، متوسط و پایین در نظر میگیرند.
این متخصص تغذیه عنوان کرد: غذاهایی دارای نمایه گلیسمی بالای 70، در افراد مبتلا به دیابت محدودیت مصرف دارند؛ به عنوان نمونه نان سفید یا باگت، سیبزمینی پوره پختهشده و لهشده، آبمیوه به ویژه آبمیوههای تجاری، آب هویج، هنداونه، طالبی و خربزه برای افراد مبتلا به دیابت محدودیت مصرف بیشتری دارد.
امانی اظهار کرد: مصرف انواع عسل، خرما، توت خشک، رطب، انگور نیز برای بیماران مبتلا به دیابت توصیه نمیشود.
وی با اشاره به خوراکیهایی که محدودیت مصرف کمتری برای مبتلایان به قند خون یا دیابت دارند، گفت: میوههایی از جمله مرکبات، انواع توتها، سیب درختی، آلبالو، گیلاس، حبوبات و نانهای حاوی سبوس، محدودیت مصرف کمتری برای افراد مبتلا به قندخون دارند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: باید توجه کرد با اینکه مصرف خرما، کشمش و توت خشک، جایگزین مناسبی برای قند و شکر در افراد مبتلا به دیابت است ولی به این معنا نیست که این مواد خوراکی موجب بالا رفتن قندخون نمیشوند و یا به هر مقدار قابل مصرف هستند؛ این امر در مورد عسل نیز صدق میکند.
وی گفت: توصیه میشود افراد مبتلا به دیابت یا قند خون بالا، سبزیهای خوردن و سالاد را به همراه وعدههای غذایی مصرف کنند زیرا موجب کاهش قند خون در افراد میشوند.