کد خبر: ۹۳۳۸۱
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۹ - ۲۵ دی ۱۳۹۴ - 2016January 15
شفا آنلاین>سلامت>محققان انستیتو گلدستون و دانشگاه کالیفرنیا با موفقیت توانستند سلول‌های پوست انسان را به سلول‌های پانکراس با عملکرد کامل تبدیل کنند.
 به گزارش شفا آنلاین، زمانی که این سلول‌های جدید به موش پیوند زده شدند، در پاسخ به تغییرات سطوح گلوکز انسولین تولید کردند. این سلول‌ها می‌توانند حیوانات را از ابتلا به دیابت محافظت کنند.

       نتایج این مطالعه که در نشریه Nature Communications منتشر شده، همچنین دستاوردهای قابل‌توجهی را در تکنولوژی برنامه‌ریزی مجدد سلولی معرفی می‌کند که به دانشمندان کمک می‌کنند تا به‌طور موثری به تولید سلول‌های پانکراس در مقیاس بالا بپردازند و تریلیاردها سلول هدف را گام به گام و به شیوه‌ای کنترل شده تولید کنند.

 این دستاورد درب‌ها را برای مدل‌سازی بیماری و غربالگری دارویی باز می‌کند و درمان سلولی شخصی‌شده را برای بیماران مبتلا به دیابت یک گام نزدیک‌تر می‌آورد.

       برای نخستین‌بار این نتایج نشان می‌دهند که سلول‌های پوست یک انسان بالغ می‌تواند به‌طور موثر و سریعی برای تولید سلول‌های عملکردی پانکراس استفاده شوند و مشابه سلول‌های بتای انسانی رفتار کنند. شاید با این روش رویکردهای سلول‌درمانی به حد مطلوب خود برسند.

       در این مطالعه، محققان در ابتدا با استفاده از مولکول‌های دارویی و ژنتیکی سلول‌های پوست را دوباره برنامه‌ریزی کردند تا به سلول‌های پیشروی اندودرم تبدیل شوند. با این روش، سلول‌ها نباید دوباره به حالت سلول‌های بنیادی پرتوان بازگردند، بدین‌معنا که محققان می‌توانند آنها را سریعتر به سلول‌های پانکراس تبدیل کنند. محققان با این روش قبلا هم توانسته بودند سلول‌های کبدی، قلب و مغز تولید کنند.

       پس از آنکه 4 مولکول دیگر اضافه شد، سلول‌های اندودرم سریعا تقسیم شدند و بیش از یک تریلیون برابر گسترش یافتند. نکته مهم آنکه، سلول‌ها هیچ شواهدی از تشکیل تومور نشان ندادند و هویت خود را به عنوان سلول‌های زودرس خاص عضو حفظ کردند. محققان سپس، سلول‌های اندودرم را در قدم‌های بیشتری گسترش دادند. نخست، به سوی سلول‌های پیش‌ساز پانکراس و سپس، به سوی سلول‌های بتای پانکراس با عملکرد کامل. آنچه اهمیت زیادی دارد، آنکه این سلول‌ها موش‌ها را از ابتلا به دیابت در یک مدل بیماری محافظت کردند و توانایی این را داشتند که در پاسخ به تغییرات سطوح گلوکز انسولین هم تولید کنند.

       این مطالعه برای اولین‌بار موفق شده تا سلول‌های بتای پانکراس را که انسولین تولید می‌کنند، با روش دوباره‌برنامه‌ریزی سلولی مستقیم تولید کند. این پارادایم برنامه‌ریزی مجدد سلولی و گسترش آن، قابلیت پایداری و مقیاس‌پذیری بیشتری از روش‌های قبلی دارد. با استفاده از این رویکرد، می‌توان سلول را به تولید انبوه رساند، در حالی که کنترل کیفیت آن در مراحل متعدد افزایش یافته است. این روش، متضمن تنظیمات بیشتر در فرآیند تولید سلول‌های جدید است. در حال حاضر ما می‌توانیم تعداد تقریبا نامحدودی از سلول‌های پانکراس تولید کننده انسولین را که همسان با بیمار است، تولید کنیم.
Medical Xpress
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: