به گزارش شفاآنلاین : اسماعیل نجار در هفتمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا اظهارداشت: اگر در رابطه با موضوع ساخت و سازها وظیفهها را به درستی انجام دهیم مقابله با حوادث و بلایا آسانتر خواهد بود ولی در این زمینه باید چند مؤلفه اساسی را در نظر گرفت.
وی افزود: مکانیابی و آزمایش خاک از جمله مواردی است که توجه به آن در موضوع ساخت و سازها حائز اهمیت بوده و دولتها لازم است در این زمینه توجه بیشتری داشته باشند.
رئیس مدیریت بحران کشور به ضرورت استفاده از مصالح استاندارد اشاره کرد و بیان داشت: بسیاری از مصالح استفاده شده در ساختمانها یا استاندارد نبوده یا در زمان ساخت و ساز غیر استاندارد میشود به این معنی که سیمان را در کنار خاک رس و آهک مخلوط میکنیم و میخواهیم بتن بسازیم.
وی ادامه داد: موضوع کارگران ماهر نیز در این زمینه باید مورد توجه قرار داشته باشد و آموزشهای لازم را کارگران فرا گیرند.
نجار با بیان اینکه در بحث نظارت بر ساخت و سازها خیلی کمبود داریم، گفت: نظام مهندسی متولی این قضیه است و آییننامههای الزام آور در این زمینه تدوین شده و همه موظف به اجرای آن هستند.
وی تاکید کرد: سطح آگاهی جامعه در زمینه حوادث را باید بالا ببریم تا مردم از مسئولان بتوانند این موضوعات را مطالبه کنند بنابراین جامعهای ایمن و همراه با آرامش میتوانیم داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه پزشکان در زمان حادثه وارد عمل میشوند، هرچه که در زمینه ایمنی و پیشگیری با دفتتر عمل کنیم جامعه پزشکی کارش آسانتر و کمتر خواهد بود.
نجار با اشاره به اینکه در صورت وقوع حادثه در تهران با مشکلات زیادی مواجه میشویم، افزود: یک بارش کم، ترافیک سنگین در پایتخت ایجاد میکند حالا تصور کنید اگر پلها و ساختمانها تخریب شوند چه اتفاقی خواهد افتاد، بم در وسعت یک محله تهران هم نبود و با خسارات زیادی در زمان زلزله مواجه شد.
رئیس مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: باید با برنامهریزی و توجه به صنعتهای پایین که به موضوع حوادث و پیشگیری از آن توجه کردهاند را مد نظر قرار دهیم که به نظر میرسد باید برنامهریزیهای دقیق و نگاه فرابخشی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه 5 درصد از اعتبارات کل کشور در زمینههایی همچون پیشگیری، مقابله و آمادگی در بحران و زمان حوادث اختصاص داده شده است، افزود: این میزان معادل با 12 هزار میلیارد تومان است که باید با نگاه فرابخشی و دقیقی اقدامات پیشگیرانه و متناسب را انجام دهیم.
نجار در پایان گفت: البته اقدامات در این راستا نباید ناامنی روانی ایجاد کند چرا که در جامعه ناامنی روانی کمتر از خود حادثه نیست.