کد خبر: ۹۲۳۷۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۹ - ۱۶ دی ۱۳۹۴ - 2016January 06
شفاآنلاین:جامعه>سلامت>در حالي كه هر روز اخبار تازه‌اي درباره قرباني شدن تعدادي از شهروندان بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا منتشر مي‌شود، يك اظهارنظر جديد حاكي از آن است كه تنها يك مركز درماني در كشور مي‌تواند ويروس H1N1 را تشخيص دهد.
به گزارش شفاآنلاین : هرچند آمار تفكيكي از اين مساله وجود ندارد كه چند نفر از بيش از 100 قرباني آنفلوآنزا در هفته‌هاي اخير به ويروس H1N1 مبتلا بوده‌اند، اما اكنون كه با نوعي سونامي آنفلوآنزا در كشور رو به رو هستيم ضعف‌هاي سيستم بهداشت و درمان كشور براي بيماري‌هايي كه اپيدمي مي‌شوند بيش از پيش خود را نشان مي‌دهد.
 

پاييز و زمستان امسال بعد از سيل و آلودگي هوا، بيماري فصلي آنفلوآنزا كابوس شب‌هاي 70 ميليون ايراني بود. ابتداي فصل سرد آن طور كه مسئولان مي‌گويند همه ساله اين ويروس وارد كشور مي‌شود وتعدادي قرباني مي‌گيرد اما مشخص نيست چرا در گذشته اين اطلاع رساني درباره افرادي كه در اثر اين بيماري فوت مي‌كردند، انجام نمي‌شد و چرا اگر قراربود به دليل مصالحي هر سال مسئولان درباره اين قضيه سكوت كنند چرا امسال سكوتشان را شكستند؟ آن طور كه نمايندگان مجلس مي‌گويند اتباع بيگانه و مهاجران غيرمجازافغاني اين بيماري را به كشور آورده‌اند. بيماري كه خود همين مسئولان مي‌گويند هميشه در كشور وجود داشته است. علائم اين بيماري شبيه سرماخوردگي همراه با آب ريزش بيني، تب، سردرد، دردهاي عضلاني و اسكلتي است و فرد سه تا نهايتا چهار روز وقت داردتا براي درمان اقدام كند.

آنفلوآنزا در هفته اخير جان 20 نفر را گرفت

روز گذشته لطفي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد گفت: امسال 107 نفر در اين استان به آنفلوآنزا H1N1 مبتلا شدند كه هفت نفر آنان جان خود را از دست دادند. مدير شبكه بهداشت نكا نيز با خودداري از ارائه آمار مبتلايان آنفلوآنزاي خوكي در نكا، ابتلاي 20 درصد از جامعه به آنفلوآنزا در فصول سرد را طبيعي قلمداد كرد. اسماعيل محموديان درباره آخرين وضعيت آنفلوآنزا در سطح شهرستان نكا، با اشاره به اينكه بر اساس دستورالعمل وزارتخانه در اين موضوع مصاحبه نمي‌كند، اظهار كرد: هيچ يك از مديران بيمارستان‌ها نيز حق اعلام آمار مبتلايان به آنفلوآنزا در مراكز خود را ندارند. مدير شبكه بهداشت و درمان چالوس و كلاردشت هم از ابتلاي دست كم چهار نفر از اهالي شهرستان ييلاقي و كوهستاني كلاردشت به آنفلوآنزاي خوكي خبر داد. به گزارش ايسنا، روز دو شنبه نيز ايمانيه، رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز با اشاره به آخرين وضعيت بيماري آنفلوآنزا در فارس گفته بود: 300 نفر در اين استان به بيماري آنفلوآنزا مبتلا شدند كه 11 نفر آنان جان خود را از دست دادند.

پرستاري كه براي احيای بيمار جان باخت

هفته گذشته هم يك پرستار در نيشابور براي احياي جان مادري كه به آنفلوآنزاي خوكي مبتلا شده بود، جان باخت. در همان روزهايي كه مسئولان وزارت بهداشت اصرار مي‌كردند از وضعيت كنترل‌شده شهرها درباره آنفلوآنزا خبر بدهند، در روستاهاي نيشابور آنفلوآنزاي H١N١ يا همان خوكي بيداد مي‌كرده است. آريافر، عضو هيات‌مديره نظام پرستاري شهرستان نيشابور، درباره اتفاقي كه براي اين پرستار مي‌افتد، مي‌گويد: بيمارستان‌هاي نيشابور از نظر ساختاري خيلي ضعيف هستند، چون خيلي قديمي‌اند و با توجه به افزايش جمعيت، متأسفانه توسعه چنداني هم پيدا نكرده‌اند. فوت اين پرستار همبه دليل كمبود امكانات بيمارستاني در تشخيص اين بيماري بوده است.

امكان شناسايي H۱N۱ فقط در يك بيمارستان

فارغ از نحوه ابتلا و آمار مبتلايان به آنفلوآنزاي فصلي و خوكي در كشور، روند درمان اين بيماري‌ها بسيار حساس است. شمارش معكوس نابودي فرد بعد از مبتلا شدن به بيماري آغاز مي‌شود در حالي كه اگر در بيمارستان اين بيماري درست تشخيص داده شود درمان شده و اگر تشخيص ديرهنگام صورت بگيرد در عرض مدت زماني كمتر از يك هفته فرد مبتلا شده فوت مي‌كند. بر اساس اظهارات پزشكان حدود 200 نوع سرماخوردگي در دنيا و كشور ما وجود دارد كه فقط تعداد كمي از آنها خطرناك و كشنده هستند در حالي كه سايرسرماخوردگي‌ها با درمان دارويي و استراحت در منزل بهبود مي‌يابد، درباره اين دو نوع آنفلوآنزا اگر به موقع تشخيص داده نشود و فرد به بيمارستان مجهز مراجعه نكند به زودي از پا در مي‌آيد. با اين وجود اظهارات اخير مدير بخش ويروس‌شناسي بيمارستان بقيه‌ا... (عج) تهران نشان‌دهنده كمبود امكانات كشور براي درمان اين بيماري است. مسئول مركز ويروس‌شناسي دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌ا... (عج) سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت: تنها مركز درماني در كشور كه مي‌تواند ويروس H۱N۱ را تشخيص دهد مركز ويروس‌شناسي اين بيمارستان است، همچنين تا سال آينده ۶۰ عامل ويروسي شناسايي مي‌شود. روح‌ا... درستكار درباره توانمندي‌هاي علمي مركز ويروس‌شناسي دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌ا...‌(عج) سپاه پاسداران انقلاب اسلامي اظهار داشت: اين مركز به عنوان تنها مركز ويروس‌شناسي نيروهاي مسلح موظف است تا تمامي ويروس‌ها را شناسايي كند تا وقتي يك نفر بيمار مي‌شود بتوانيم عامل ويروسي وي را معرفي كنيم. او در ادامه افزود: هم‌اكنون 45 عامل ويروسي مختلف در مركز ويروس‌شناسي دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌ا... (عج) شناسايي شده است. اين دكتراي ويروس‌شناسي پزشكي با اعلام «علاوه بر توانمندي مركز ويروس‌شناسي دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌ا... (عج) براي شناسايي ويروس‌ها، مي‌توانيم اين توانمندي را به آزمايشگاه‌هاي ديگر نيز ارائه دهيم» ابراز كرد: در اين رابطه 30 كيت را راه‌اندازي كرديم تا با ارائه آنها بيمارستان‌هاي ديگر بتوانند ويروس‌هاي مختلف مانند آنفلوآنزا، سرخك و آبله را شناسايي كنند. به گزارش تسنيم، درستكار ادامه داد: ممكن است بيمارستاني به‌دنبال شناسايي ويروس HIV باشد و كيتي را خريداري كرده كه از بابت آن مطمئن نيست اما ما از سيستم كنترل ويروس HIV برخوردار هستيم كه آن را در اختيار بيمارستان‌ها قرار مي‌دهيم.

آنفلوآنزاي خوكي درمان پذير است

يكي از اعضاي كميسيون بهداشت مجلس درباره اظهارات مسئول مركز ويروس‌شناسي بقيها... (عج) مي‌گويد: تشخيص ويروس آنفلوآنزا نيازمند تجهيزاتي است كه فقط در بيمارستان بقيه‌ا... وجود دارد اما اين به معني عدم تشخيص بيماري از سوي بقيه مراكز درماني نيست. سيامك مره صدق مي‌افزايد: كيت‌هايي تهيه شده و در دست تمام مراكز درماني سراسر كشور قرار داده شده كه با آن مي‌توان به سرعت و سهولت وجود اين بيماري را تشخيص داد. اين عضو كميسيون بهداشت يادآور مي‌شود: الزامي براي ويروس‌شناسي اين بيماري در مراحل اوليه وجود ندارد و تنها در مراحل بعدي و وقتي بيماري ماندگار شده و از بين نرفت مي‌توان با استفاده از اين آزمايش‌ها نوع ويروس و جزئيات آن را مشخص كرد. مره صدق در پاسخ به اينكه آيا اساسا درماني هم براي اين دو نوع آنفلوآنزا وجود دارد يا خير، گفت: بله داروي ضد ويروس (زانا مي‌وير) كه داراي اشكال قرص، مايع و اسپري است و در داخل كشور توليد مي‌شود داروي اين بيماري است. اين دارو در پيشگيري موثر بوده و به ويژه با نظر پزشك معالج در موارد شديد ابتلا به بيماري نيز مصرف آن ضروري است. اين دارو شدت و دوره بيماري را كم و كوتاه و همچنين از پيشرفت بيماري جلوگيري مي‌كند و امكان سرايت آن را به ديگران كم مي‌كند و پيشنهاد شده اين دارو جهت پيشگيري فقط در چهار گروه پر خطر (سالمندان، كودكان، زنان باردار و بيماران) استفاده شود و در ساير بيماران مبتلا به درجات متوسط و خفيف از شدت بيماري استراحت، مصرف مايعات فراوان و اقدامات درماني، حمايتي و علامت درماني با مسكن‌هاي تجويز شده از سوي پزشك كافي است.آرمان

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: