کد خبر: ۹۲۲۶۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۱۵ دی ۱۳۹۴ - 2016January 05
مدیرکل اداره نظارت بر موادغذایی سازمان غذا و دارو عنوان کرد
شفاآنلاین:جامعه>سلامت>مدیر کل اداره نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به مخاطرات ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم، "قاچاق" را معضلی اساسی در حوزه سلامت دانست.
به گزارش شفاآنلاین : دکتر بهروز جنت در هم اندیشی انجمن وارد کنندگان مواد غذایی اظهار داشت: از آنجایی که مخاطرات زیادی از سوی مواد غذایی ناسالم، جوامع را تهدید می‌کند، تامین امنیت و ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی موضوعی است که در همه دنیا جزو مهم‌ترین چالش‌ها و مسئله‌ها است و راهکارهای مختلف و متعددی برای نظارت و ارزیابی آن مورد توجه قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: هر گونه اختلال در زنجیره تامین ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی می‌تواند هزینه‌های سنگینی را بر بودجه محدود درمانی کشور تحمیل کند. به همین جهت همه باید در این مسیر قبول مسئولیت کنند. در همه دنیا دولت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که برای تسهیل نظارت بر کالاهای سلامت محور، گریزی جز واگذاری امور اجرایی به تشکل‌های تخصصی وجود ندارد و دولت‌ها به جای تمرکز بر تصدی‌گری بهتر است امور نظارت، سیاستگذاری و هدایت را برعهده گیرند.

جنت ادامه داد: بر پایه این باور، سازمان غذا و دارو در کشور ما نیز از واگذاری امور به تشکل‌های تخصصی استقبال می‌کند. همه باید تمرین کنیم و این آمادگی را در خود ایجاد کنیم و باور کنیم که توسعه فعالیت‌های تشکل‌ها و پذیرش مسئولیت از سوی آن‌ها از عوامل و زیر ساخت‌های توسعه کشور است.

مدیر کل اداره نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا و دارو در خصوص تسهیل امور ثبت و صدور مجوزهای واردات و ترخیص مواد غذایی تاکید کرد: بهترین شیوه برای اجرای یکسان قانون، استفاده از سامانه‌های الکترونیکی و سیستم اتوماسیون است تا به این صورت نقش خطای انسانی کاهش پیدا کند.

به گفته جنت، در صورت ایجاد یک شبکه جامع الکترونیکی از تمام اطلاعات واردکنندگان مواد غذایی، سرعت تشخیص عوامل بروز خطاهای احتمالی در پرونده‌های واردات و امکان ردیابی و رصد کردن موازی کاری‌ها افزایش چشم‌گیری پیدا خواهد کرد و این به معنای کاهش زمینه‌های فساد خواهد بود.

وی قاچاق را معضلی اساسی در حوزه سلامت دانست و تاکید کرد: واردکنندگان قانونی و شناسنامه‌دار همراهان سازمان غذا و دارو در مقابله با پدیده شوم قاچاق هستند و می‌توانند مردم را از عوارض مصرف کالای غیراصیل در امان بدارند.

در ادامه، علیرضا مناقبی - رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی با اشاره به مشکلات متعدد واردکنندگان اظهار داشت: سلامت، موضوعی است که همه دولت‌ها نسبت به آن حساسیت دارند و واردکنندگان نیز حساسیت و دقت نظر دولت را در این زمینه درک می‌کنند، اما مسئله این است که دقت، نظارت و سرعت عمل باید همزمان با هم مورد توجه دولتمردان قرار داشته باشد.

وی ادامه داد: در طول سال‌های اخیر بروکراسی شدید اداری و طولانی شدن مدت زمان صدور پروانه‌های واردات و ترخیص، سبب تحمیل هزینه‌های گزاف به واردکنندگان شناسنامه‌دار شده و همین موضوع منجر به حذف واردکنندگان قانونی و واگذاری بازار به کالای قاچاق، تقلبی و تاریخ مصرف گذشته شده است. پیام اصلی دنیا در خصوص تامین امنیت و ایمنی کالاهای سلامت محور، اعتماد به تامین کنندگان شناسنامه‌دار، قانونی و مسئولیت‌پذیر است.

مناقبی با اشاره به مشکلات واردکنندگان در مواجهه با آزمایشگاه‌ها تصریح کرد: فضای حاکم بر آزمایشگاه‌های ارزیابی کننده کیفیت کالاهای وارداتی باید به شکل رقابتی باشد و واردکنندگان حق انتخاب هریک از آزمایشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت را بنا بر قدرت چانه‌زنی خود داشته باشند.ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: