به گزارش شفاآنلاین : فرشته درایتی گفت: پیادهروی به طوری که فرد باردار را خسته نکند یا شنای ساده به شرط عدم پرش در آب از جمله ورزشهایی به شمار میرود که برای دوران بارداری بسیار مناسب است.
وی با بیان اینکه میزان ورزش در زنان باردار باید در حدی باشد که سبب خستگی نشود، افزود: تنگی نفس، سبکی سر و احساس زمین خوردگی از جمله مواردی است که زنان باردار در صورت مواجه شدن حین ورزش، باید آن را قطع و استراحت کنند.
این کارشناس مامایی با بیان اینکه زنانی که همیشه به صورت مداوم فعالیتهای ورزشی انجام میدهند، در دوران بارداری، هنگام ورزش کردن با مشکلات بسیار اندکی مواجه میشوند، تاکید کرد: کوهنوردی برای زنان باردار چندان توصیه نمیشود؛ چرا که علاوه بر احتمال کمبود اکسیژن در ارتفاعات بالاتر، سبب خستگی فراوان شده و خطرات زیادی برای مادر باردار و جنین به همراه دارد.
درایتی ادامه داد: بهترین ورزش برای زنان باردار ورزشهای هوازی بوده به شرط اینکه این مسئله با سرعت و شدت همراه نباشد. هر ورزش هوازی که عضلات ناحیه لگن و زیر شکم را تقویت کند برای زنان باردار مناسب بوده، ولی ورزشهای ایزومتریک و قدرتی به هیچ عنوان برای این افراد توصیه نمیشود.
این کارشناس مامایی بهترین مدت زمان ورزش کردن در زنان باردار را 15 تا 20 دقیقه دانست و افزود: بسته به توانایی بدنی زن باردار این میزان ورزش در افراد مختلف میتواند کمتر یا بیشتر شود. زنان بارداری که در سوابق زایمان خود فشار خون بارداری، خونریزی در زمان بارداری یا زایمان زودرس را داشته باشند، ورزش برای آنها چندان توصیه نشده است.
وی خاطر نشان کرد: زنانی که سابقه سقط جنین داشتهاند، ورزش کردن برای آنها مانعی نداشته ولی افرادی که دچار سقط مکرر بوده این مسئله برای آنها توصیه نمیشود.