وی افزود: تلاش بسیاری صورت گرفته تا صنعت دارویی کشور با ضوابط و مقررات بینالمللی و در این زمینه خاص با کنوانسیون PICS هماهنگ شود. در حال حاضر، کل ضوابط و مقررات بازرسی سازمان اداره کل دارو با این کنوانسیون هماهنگ است و انتظار داریم تا سال ۲۰۱۶ الحاق به این کنواسیون صورت بگیرد.
معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نه تنها سازمان غذا و دارو بلکه هیچ نهاد نظارتی نمیتواند به تنهایی عملکرد مطلوبی داشته باشد، اظهار داشت: برنامهای که به وسیله سازمان غذا و دارو از یکسال پیش آغاز و با تغییر در سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران تداوم یافته است، باعث شده تا برای ارتقای کیفیت دارو و اعتمادسازی مردم، سازمان غذا و دارو برخی از نقشهای خود را به سندیکا واگذار کند.
وی با اشاره به نقش تسهیلکننده سندیکا و دیگر نهادهای نظارتی بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر کشور ما در تولید انواع داروهای خاص توانایی لازم را دارد و تنها در تولید داروهای مشتق از پلاسما است که از دیگر کشورهای دنیا عقب هستیم. با این وجود جمعآوری پلاسما در کشور انجام شده است.
پیرصالحی با تاکید بر محدودیت رقابت داخلی و ورود به عرصه رقابت بینالمللی بیان کرد: متاسفانه به دلیل محدودیت بازارهای صادراتی کشور، شاهد رقابت شدید شرکتهای دارویی داخل هستیم که خطر جدی برای صنعت دارویی کشور محسوب میشود. انتظار میرود با توجه به فرصت سیاسی پیشآمده در کشور از شرایط پساتحریم استفاده و آن را به فرصت تبدیل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با وجود پیشرفت صنعت دارویی کشور در تولید داروهای داخل که به روایت آمار و ارقام ۹۷ درصد از نیاز دارویی کشور تولید داخل است، اما صنعت دارویی کشور هنوز نتوانسته است آنگونه که باید خود را نشان دهد. متاسفانه بحث قیمت داروهای داخل یکی از ضعفهای عمده این صنعت در مقابل داروهای وارداتی به شمار میآید و باعث شده تا داروهای رقیب خودشان را بهتر به جامعه پزشکی و بیماران معرفی کنند.
معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در حال حاضر گردش اقتصاد کارخانههای دارویی و داروخانههای کشور دچار مشکل است. اگر بتوان این چرخه را منظم کرد، شاهد رشد و توسعه صنعت دارویی کشور خواهیم بود. زیرا بر اساس آزمایشهایی که در آزمایشگاههای کنترل وزارت بهداشت صورت میگیرد، تمام داروهای ما شرایط استاندارد بینالمللی را دارا هستند.
وی با تاکید بر لزوم همراهی بیمههای کشوری با صنعت داروی کشور ادامه داد: در بحث گردش پول در صنعت دارویی کشور، یکی از مهمترین اشکالات وارد شده بیمهها هستند. متاسفانه هم بیمههای تامین اجتماعی و بیمههای نظامی و همچنین بیمههای سلامت با تاخیر بسیار همراه است که در خوشبینانه حالت آن پرداخت پس از ۶ ماه به داروخانه و با تاخیر به مراکز توزیع و سپس مراکز تولید دارو صورت میگیرد.