کد خبر: ۹۱۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۰۵ دی ۱۳۹۴ - 2015December 26
شفا آنلاین>سلامت>نتایج یک مطالعه نشان می دهد که پایین بودن میزان آنتی بادی ها در بزاق دهان می تواند یک علامت اولیه هشدار دهنده در زمینه وضعیت سلامتی باشد.

 به گزارش شفا آنلاین، گلبول های سفید خون 'ایمیونوگلوبولین ها' (IG) یا 'آنتی بادی ها' را که پروتیین هایی ضروری برای مبارزه با بیماری های عفونی هستند، ترشح می کنند. این پروتیین ها حین گردش در بدن، با در میان گرفتن باکتری ها، ویروس ها و سایر عوامل مضر و یا خارجی، آنها را از بین می برند و یا بی اثر می کنند.

IgA ترشحی (sIgA) در سطوح مخاطی مانند دهان، بینی و دستگاه گوارش ترشح می شود و می توان آن را در بزاق اندازه گیری کرد.
sIgA یا آنتی بادی ها اولین خط دفاعی علیه عفونت در این سطوح است که از کلونی شدن میکروب ها پیشگیری می کند. sIgA با عفونت های ویروسی و باکتریایی دستگاه فوقانی تنفسی (URTIs)، مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا مقابله می کند.

با این وجود، ارتباط میان sIgA و سلامتی پیچیده و برخی اوقات غافلگیرکننده است. برای مثال در مورد بهداشت دهان و دندان، به نظر می رسد که سطوح کم sIgA یک علامت خطر برای پوسیدگی دندان باشد اما سطوح بالای این ماده با عفونت دهان ارتباط دارد.

محققان دانشگاه بیرمنگام در انگلیس در مطالعه خود که گزارش آن در نشریه PLOS ONE منتشر شد، شماری از بزرگسالان را مورد بررسی قرار دادند و درصدد برآمدند که ارتباط میان ایمیونوگلوبولین ترشحی آ (sIgA) در بزاق و میزان مرگ و میر را در کل جمعیت بررسی کنند.

در سال 1995، از بزاق 639 داوطلب 63 ساله نمونه گیری و میزان ترشح IgA در این افراد اندازه گرفته شد، پس از پیگیری نرخ مرگ و میر در میان این افراد در طول 19 سال پس از آن، مشخص شد که میزان ترشح IgA ارتباط منفی با مرگ و میر داشت؛ اما تجزیه و تحلیل های بیشتر یک ارتباط اساسی میان مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان و به ویژه سرطان های غیر ریوی را نشان داد.

نمونه برداری از بزاق، روش کم تهاجمی تری نسبت به نمونه گیری خون است و در صورتی که ثابت شود میزان ترشح IgA در بزاق یک نشانگر خطر مرگ و میر است، متخصصین می توانند آن را در طول یک معاینه عمومی به عنوان یک شاخص سلامت کلی مد نظر قرار دهند.

دکتر آنا فیلیپ از دانشگاه بیرمنگام می گوید: فاکتورهایی وجود دارد که می توانند بر چگونگی تولید آنتی بادی ها و حفظ میزان آنها تاثیر بگذارند. بر برخی از این فاکتورها مانند سن، ارث و بیماری هیچ کنترلی نداریم اما برخی دیگر مانند تنش، رژیم غذایی، ورزش و سیگار کشیدن را می توانیم کنترل کنیم.
برچسب ها: پروتیین ، خون ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: