کد خبر: ۹۰۶۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۳ - ۰۲ دی ۱۳۹۴ - 2015December 23
شفا آنلاین>سلامت>معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تغییر اساسی روش ارزشیابی و اعتباربخشی بیمارستان های کشور از سال آینده(1395) خبر داد و گفت: با ابلاغ راهنماهای بالینی نیز روش های طبابت در کشور تغییر کرده و استاندارد می شوند.

به گزارش شفا آنلاین ،محمدآقاجانی در پاسخ به این پرسش که آیا در کشور بیمارستان استاندارد داریم یا نه افزود: در کشور تعریفی برای بیمارستان استاندارد نداریم بلکه شیوه های خدمات درمانی را استاندارد می کنیم.
وی گفت: در واقع معیار اعتباربخشی بیمارستان ها، استانداردسازی خدمات پزشکی است که برای رسیدن به این هدف دو مسیر اصلی طی می شود، اول ابلاغ مسیر استاندارد درمان یا همان گایدلاین(راهنماهای بالینی) است و دوم ارزشیابی و اعتباربخشی بیمارستان ها که از سال آینده به شیوه جدید و پیشرفته تری انجام می شود.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: در مورد اول، اکنون حدود 400 راهنمای بالینی طراحی و تدوین شده که ابلاغ آنها به معنای استانداردسازی روش درمان است.
وی گفت: البته استانداردسازی روش های درمان و اجرای عملی راهنماهای بالینی کار بسیار سختی است و نیازمند همراهی جدید انجمن ها، گروه های پزشکی و بوردهای تخصصی رشته های مختلف است.
آقاجانی افزود: امیدواریم امسال بتوانیم با همکاری بیمه ها و جامعه پزشکی تعدادی از راهنماهای بالینی را ابلاغ کنیم تا هم بیماران خدمات مطلوب تری دریافت کنند و هم هزینه های القایی و غیرضروری در نظام سلامت کاهش یابد.
وی ادامه داد: گام بعدی اصلاح روش اعتباربخشی و ارزشیابی بیمارستان ها است، تاکنون بیمارستان های کشور بر اساس ساختار فیزیکی و زیرساخت های بیمارستانی و مستنداتی که خود بیمارستان ها ارائه می کردند، اعتباربخشی می شدند و درجه آنها(درجه یک ممتاز، درجه یک، درجه دو و درجه سه) مشخص می شد.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: از سال آینده برای ارزشیابی بیمارستان ها به جای ارزش گذاشتن به مستندسازی ها، به نتایج کار بیمارستان ها، عملکرد آنها و رضایتمندی بیماران توجه می شود.
آقاجانی افزود: در روش جدید ارزشیابی مثلا به میزان عفونت بیمارستانی، عوارض احتمالی درمان، اثربخشی درمان، هتلینگ و ارائه خدماتی که برای بیمار و همراهان آنها ایجاد رضایت کند، توجه می کنیم و در کل هر بیمارستانی که محیط امن تری برای بیماران فراهم سازد و درمان اثربخش تری داشته باشد، درجه بالاتری کسب می کند.
وی گفت: این نگاه و شیوه جدید اعتباربخشی و ارزیابی وزارت بهداشت بطور قطع در بهبود کیفیت خدمات بیمارستان ها موثر است زیرا درجه بیمارستان ها برای آنان مهم است و هر چه بیمارستانی درجه بالاتری داشته باشند، تعرفه و درآمد بالاتری نیز خواهد داشت.
آقاجانی افزود: اعتباربخشی بیمارستان های کشور بر اساس نظام ارزشیابی ملی صورت می گیرد و نیازی به اعتباربخشی بین المللی وجود ندارد، فقط بیمارستان هایی که بدنبال پذیرش و جذب بیمار خارجی هستند بصورت اختیاری می توانند درجه و گواهی اعتباربخشی بین المللی بگیرند.
بر اساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت، اکنون حدود 900 بیمارستان در کشور فعال است که از این تعداد 570 بیمارستان متعلق بخش دولتی است.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: