کد خبر: ۸۹۶۹۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - 2015December 16
شفا آنلاین>تغذیه>مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که 88 درصد مردم تغذیه ناسالم دارند، گفت: میزان مصرف نمک در کشور دو برابر مقدار توصیه شده است.
به گزارش شفا آنلاین، زهرا عبداللهی روز چهارشنبه در ششمین کنگره سالانه پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی شمال کشور در شاهرود، با بیان این مطلب افزود: میزان مصرف روغن، قند و شکر نیز بیشتر و میوه، سبزی، شیر و لبنیات کمتر از میزان توصیه شده است.
وی مهم ترین منبع دریافت نمک را نان و پنیر دانست و خاطر نشان کرد: باید الگوی غذایی روزانه به گونه ای باشد که بیش از پنج گرم نمک مصرف نشود حال آنکه تنها در هر قرص نان سه گرم نمک موجود است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق پژوهش های صورت گرفته ابتلا به بیماری های غیر واگیر رو به افزایش است، اظهار داشت: بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و اضافه وزن شیوع بیشتری در میان مردم دارند.
عبداللهی با اشاره به این مطلب که عدم کنترل افزایش وزن، فشار خون بالا را در پی دارد، افزود: حدود نیمی از مردم کشور دچار اضافه وزن بوده و این روند در خانم ها بیشتر است.
وی همچنین با بیان اینکه از سال گذشته طرحی برای پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین D در کشور در حال اجراست، تصریح کرد: در این طرح از روز سوم تولد به نوزادان قطره حاوی ویتامین داده شده و در گروه های سنی مختلف نیز به تناسب سن ، مکمل ویتامین Dداده می شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، راشیتیسم در کودکان، افزایش ابتلا به آسم و دیابت نوع 2 را از جمله پیامدهای کمبود این ویتامین در بدن دانست و اضافه کرد: علاوه بر مصرف محصولات غذایی غنی شده با ویتامین، سه تا چهار بار در هفته نیز استفاده از نور مسقیم آفتاب به مدت پنج تا 10 دقیقه برای بدن لازم است.
عبداللهی خاطر نشان کرد: برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک نیز در کشور اجرا می شود.
وی در خصوص مصرف مواد معدنی و فیبر موجود در سبزیجات نیز اظهار داشت: طبق آمار موجود تنها 12 درصد از مردم کشور پنج بار در هفته میوه و سبزی مصرف می کنند، در حالی که فیبر موجود در سبزیجات، در کنترل سرطان روده و پیشگیری از دیابت و چربی خون نقش زیادی دارد.
این مقام مسئول در حوزه تغذیه و سلامت همچنین با اشاره به مطالعات سبد غذایی انجام شده در سال 91، خاطر نشان کرد: بر اساس این مطالعات، سرانه مصرف نان و برنج پنج درصد، روغن 20 درصد و قند و شکر نیز 38 درصد بیشتر از مقادیر توصیه شده در سبد غذایی مطلوب است.
عبداللهی اضافه کرد: مصرف حبوبات 30 درصد، شیر و لبنیات 25 درصد، تخم مرغ 20 درصد و سبزی و میوه نیز 25 درصد کمتر از میزان توصیه شده است.


برچسب ها: دیابت ، چربی خون ، نمک
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: