کد خبر: ۸۸۶۵۰
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۰ - ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - 2015December 09
شفا آنلاین>سلامت>شاید بارها با افرادی مواجه شده باشید که تلویزیون را با صدای بلند گوش می‌کنند یا مدام از شما می‌خواهند که با صدایی بلندتر صحبت کنید. تعداد زیادی از این افراد دچار افت شنوایی شده‌اند که البته آن را انکار می‌کنند و خود را جوانتر از آن می‌دانند که دچار کاهش شنوایی شده باشند.
به گزارش شفا آنلاین،کاهش شنوایی عارضه‌ای است که به طور ناگهانی یا بتدریج انسان را در سنین مختلف درگیر می‌کند. این عارضه که به دلایل متفاوتی اتفاق می‌افتد با روش‌هایی متناسب با منشأ ایجاد بیماری درمان یا کنترل می‌شود.

دکتر ابراهیم رزم پا، متخصص گوش و حلق و بینی می‌گوید: ضعف در شنوایی و کاهش شنوایی به دو گروه کاهش حسی عصبی وهمچنین کاهش انتقالی تقسیم می‌شود. در واقع هنگامی که اختلالات ایجاد شده در قسمت‌های گوش داخلی، ‌عصب شنوایی و مراکز مغزی باشد از آن به کاهش شنوایی حسی عصبی یاد می‌شود و هنگامی که اختلالات ایجاد شده در گوش خارجی، پرده گوش، گوش میانی و استخوانچه‌های گوش باشد بیمار به کاهش شنوایی انتقالی دچار شده است.

دکتر رزم پا با تأکید بر اینکه کاهش شنوایی در سنین مختلف به علل مختلفی نمایان می‌شود، می‌افزاید: افت شنوایی مخصوص سن خاصی نیست گاهی کودکان به دلایلی مانند زمینه ارثی یا تجمع مایع پشت پرده گوش دچار این عارضه می‌شوند و گاهی هم افراد در سنین جوانی یا سالمندی به دلایلی همچون تأثیر عوامل محیطی مانند استفاده از هدفون و قرار گرفتن در معرض صدای بلند به کاهش شنوایی مبتلا می‌شوند. از میان دیگر عوامل ایجاد کننده این بیماری می‌توان به ضربه‌های سنگینی اشاره کرد که به گوش اصابت می‌کند یا حتی تجمع جرم گوش که باعث بسته شدن گوش خواهد شد.

این متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به اینکه این بیماری در بسیاری از موارد قابل درمان است عنوان می‌کند: اگر این بیماری بموقع تشخیص داده شود، می‌توان با تجویز داروهای مناسب و مؤثر مشکل را رفع کرد و البته در موارد پیشرفته بسته به شرایط و وضعیت بیمار می‌توان با استفاده از جراحی‌های کوچک، شنوایی او را به حالت طبیعی برگرداند. متأسفانه گاهی هم شدت بیماری به حدی است که فرد باید از سمعک استفاده کند. این اتفاق بیشتر در کاهش شنوایی حسی عصبی رخ می‌دهد.

او در ادامه به نشانه‌هایی اشاره می‌کند که بیانگر کاهش شنوایی بیمار است: اگر به طور مکرر از اطرافیان می‌خواهید بلندتر یا واضح‌تر صحبت کنند و اینکه در محیط‌های پر سر و صدا نمی‌توانید جملات اطرافیان را به‌خوبی بشنوید یا اگر مجبور هستید صدای تلویزیون را بیشتر کنید تا بهتر بشنوید بهتر است برای بررسی میزان شنوایی به متخصص مراجعه کنید.

  به گفته دکتر رزم پا افرادی که در در محیط‌های پرسروصدا کار می‌کنند و آنهایی که بیش از حد از هدفون آن‌هم با صدای بلند استفاده می‌کنند باید بیشتر مراقب گوش هایشان باشند. چراکه این دسته از افراد بیشتر به کم شنوایی حسی عصبی مبتلا می‌شوند.ایران


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: