شفا آنلاین>تغذیه>درباره برخی مواد غذایی حرف و حدیثهای مشهوری در میان مردم جهان وجود دارد. اما از میان این افسانههای قدیمی کدامشان علمی و کدامشان نادرست هستند؟ راست و دروغ افسانههای مواد غذایی
به گزارش شفا آنلاین،درباره برخی مواد غذایی حرف و حدیثهای مشهوری در میان
مردم جهان وجود دارد. اما به گزارش دویچه وله از میان این افسانههای قدیمی
کدامشان علمی و کدامشان نادرست هستند؟
چاق شدن با ماكارونيتنها
در صورتی این افسانه صحیح خواهد بود که در خوردن ماکارونی، چون خوراکهای
دیگر، زیادهروی شود. آنچه چاقکننده است سسها یا لایههای پنیر همراه
ماکارونی است که کالری بسیاری دارند.بر طرف شدن اسهال با نوشابه گازدارقند
و کافئین موجود در نوشابههاي گازدار حتی باعث افزایش اسهال میشود. این
"داروی خانگی" نامناسب را باید به خصوص در ارتباط با کودکان کنار گداشت.تداخل گريپ فروت با داروهاي مختلفمواد
تشکیل دهنده در گریپ فروت سبب میشوند دفع برخی داروها با تاخیر بسیاری
انجام شوند. در چنین شرایطی سطح دارو در خون بیش از حد لازم افزایش مییابد
و میتواند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد.آدامسهاي بدون قند كالري ندارندجايگزينهاي
قندي در همه موادغذايي هم داراي كالري اما به مقدار كمتر از مورد مشابه
خود هستند. یک بسته ۱۵ گرمی شامل ۱۰ آدامس بدون قند حدود ۲۲ کیلوکالری
دارد. یک بسته ۱۵ گرمی شامل ۱۰ آدامس به همراه قند اما بیش از دوبرابر،
حدود ۴۵ کیلوکالری دارد.
كمچربها كم كالري هستند
این
تصور نیز نادرست است، زیرا بسیاری از مواد کم چرب دارای قند بسیار یا دیگر
کربوهیدراتها هستند. این مواد در بعضی موارد حتی بیشتر از مواد چرب کالری
دارند.
مركبات معدن ويتامين سي هستند
درست است که پرتقال و لیمو دارای ویتامین C هستند، اما میزان ویتامین C در فلفل و جعفری بسیار بیشتر از این میوهها است.
زنان باردار بايد دو برابر غذا بخورند
نیاز
به انرژی در یک زن باردار در چهارماهگی کمی بیشتر از یک زن غیرحامله یعنی
حدود ۲۵۰ کیلوکالری بیشتر، در روز است. ۲۵۰ کیلوکالری حدود یک لقمه نان و
پنیر است.
ويتامين هر چه بيشتر به بدن برسد بهتر است!
ین
ادعا اشتباه است، زیرا دریافت بیش از حد ویتامینهایی چون B6 ، A D یا E
از طریق مکملهای غذایی میتوانند برخی عوارض جانبی ناخواسته برای بدن به
وجود آورند.
اسفناج باعث قدرت ميشود
بعضيها
ميگويند اسفناج باعث قدرت میشود، زیرا آهن فراوانی دارد. باید گفت که
آهن اسفناج به هیچوجه زیاد نیست و بدن انسان میتواند آهن مورد نیاز خود
را خیلی بهتر از منابع حیوانی تا منابع گیاهی به دست آورد؛ منابعی چون
محصولات گوشتی.
هر كسي كه شام بخورد چاق ميشود
اين
مسئله هم به صورت كلي درست نيست. بيشتر از از موضوع زمان خوردن ميزان
انرژي است كه به بدن ميرسد. كسي از كالري بيش از حد مصرف خود چه با
صبحانه،ناهار يا شام به بدنش ميرساند چاق ميشود.
اگر كساني را
ديدهايد كه با حذف شام لاغر شدهاند به خاطر كمتر رسيدن كالري به بدنشان
است اما اگر بخواهند مثلا ناهار دو برابر بخورند هيچ فايدهاي برايشان
نخواهد داشت. بهترين رژيم كنترل كالري رسيده به بدن و ورزش است.