کد خبر: ۸۸۰۵۰
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۰ - ۱۲ آذر ۱۳۹۴ - 2015December 03
شفا آنلاین>سلامت>قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کمبود یکصدهزار پرستار در بیمارستان های کشور گفت: پذیرش دانشجوی پرستاری در بیمارستانها تنها از طریق آزمون انجام می شود و هیچ یک از آن ها بدون گذراندن برنامه مصوب آموزش پرستاری فارغ التحصیل نخواهند شد.
به گزارش شفا آنلاین، درمان و آموزش پزشکی، دکتر حمید اکبری در حاشیه نشست بررسی مسائل آموزش پرستاری، در خصوص برخی از دغدغه های پرستاران افزود: این قانون برای تمام دانشگاه های دولتی و خصوصی صدق می کند و حتی در بخش خصوصی نیز هیچ سازمانی مجاز نیست که دستورالعمل یا برنامه آموزش پرستاری مجزا داشته باشد.
وی یکی از مسائل و دغدغه هایی که مدیران پرستاری در این نشست مطرح کردند را برداشت متفاوتی از دستورالعمل ابلاغی نحوه پذیرش دانشجوی پرستاری عنوان کرد و گفت: سوء برداشت از دستورالعمل ابلاغی آموزش پرستاری مبنی بر اینکه پذیرش دانشجو در هر بیمارستانی به صورت آزاد انجام پذیرد، باعث ایجاد نگرانی هایی بین پرستاران شده بود.
قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت تأکید کرد: مطالعات نیاز سنجی کشور نشان می دهد که در خوش بینانه ترین حالت به حدود 100هزار پرستار نیاز داریم در حالی که دانشگاه های علوم پزشکی کشور حداکثر حدود 4 هزار دانشجوی پرستاری در سال تربیت می کنند و نیاز به تربیت نیروی پرستاری هنوز وجود دارد.
اکبری اضافه کرد: از ظرفیت های بیمارستان های دولتی و خصوصی برای تربیت پرستاران در عرصه بالینی استفاده خواهد شد.
وی کمبود نیروی انسانی را از دغدغه های حوزه پرستاری عنوان کرد و افزود: کمبود نیروی پرستاری از معضلاتی است که کشور به صورت جدی با آن مواجه است و د ر این راستا از پتانسیل بیمارستان های غیر دولتی و بیمارستان های دولتی غیر آموزشی استفاده خواهیم کرد.
اکبری ادامه داد: از کمبود های جدی در تربیت نیروی انسانی کارآمد در عرصه سلامت، گذراندن دوره های کار آموزی و کار ورزی با کیفیت لازم بخصوص برای آموزش پرستاران است که بیمارستان های خصوصی و دولتی این امکان را دارند تا از ظرفیت های آنها به منظور آموزش پرستاران استفاده شود.
وی افزود: در صورت استفاده مناسب از توانایی های موجود در بیمارستان های دولتی و خصوصی، پرستارانی که دارای مهارتهای حرفه ای بیشتری باشند وارد عرصه ارائه خدمات در حوزه سلامت خواهند شد.
این مقام وزارت بهداشت در خصوص جذب هیات علمی پرستاری نیز گفت: کمبود اعضای هیات علمی فقط منحصر به پرستاری نیست بلکه در تمام حوزه ها با کمبود هیات علمی مواجه هستیم و بر اساس آمار و اطلاعات، به حدود هشت هزار عضو هیات علمی نیاز داریم اما امسال تنها مجوز جذب یک هزار عضو هیات علمی به ما داده شد.
اکبری اضافه کرد: به منظور کاهش مشکلات و افزایش بکار گیری اعضای هیات علمی در رشته های مختلف و به ویژه پرستاری، مکاتبات لازم با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور انجام شده و امیدواریم با پیگیری هایی که در مجموعه وزارت بهداشت در حال انجام است، در آینده نزدیک بتوانیم تعداد اعضای هیات علمی مورد نیاز را جذب کنیم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: