وی با اشاره به استفاده از نیترات و نیتریتها به عنوان افزودنی در تولید محصولات فرآوری شده گوشتی مثل سوسیس و کالباس گفت: این مواد در بدن به نیتروزآمین تبدیل میشوند که به شدت سرطان زا هستند و لذا مصرف آنها توصیه نمیشود.
وی افزود: از نظر علمی ثابت شده که نیتروزآمینها سبب تشدید سلولهای سرطانی می شوند و لذا مصرف فرآوردههای گوشتی حتی در مواردی که به صورتی کاملا بهداشتی و استاندارد تهیه شده باشند نیز توصیه نمیشود.
وی یادآور شد: مصرف فرآوردههای گوشتی در بروز و شیوع سرطانهای دستگاه گوارش اثرگذار است، حتی اگر فرآوردههای گوشتی تحت نظارت کامل و براساس استانداردها تولید شده باشند. در تولید برخی فرآورده های گوشتی که در شرایط غیر استاندارد تولید میشوند از گوشت های آلوده و پوست مرغ نیز استفاده میشود.
بابایی، میزان استفاده از مواد چرب شامل گوشتهای چرب و چربیها را در تولید سوسیس و کالباس و سایر فرآوردههای گوشتی بالا دانست و گفت: معمولا در فرآوری این نوع از مواد غذایی، برای افزایش میزان بازارپسندی محصولات از ادویهها نیز به میزان زیاد استفاده میشود که مصرف همگی این مواد برای سلامتی مضر است.
بابایی بیان کرد: سوسیس و کالباس و سایر فرآوردههای گوشتی علاوه بر دارا بودن مقادیر زیاد چربی، به دلیل سرخ شدن در مقادیر زیادی از روغن، میزان کلسترول، تری گلیسیرید و اسیدهای چرب ترانس نیز در آنها به میزان زیادی بالا رفته و همگی این مواد باعث بیماریهای قلبی و زمینهساز انسداد عروق بوده و میتوانند سلامتی افراد را به مخاطره بیندازند.
وی، مصرف فرآوردههای شده در کودکان، نوجوانان و جوانان را به دلیل میزان کالری بالای آنها زمینه ساز چاقی در این افراد دانست و گفت: مصرف این نوع مواد غذایی، چاقی و اضافه وزن را برای افراد در پی خواهد داشت.