به گزارش شفا آنلاین،اما اگر انگشتان شما همیشه و حتی در هوای گرم، سرد هستند، این ممکن است نشانه دلایل دیگری باشد.
نشانگان رینود:
این اختلال یکی از علل شایع سرد بودن انگشتان است و به شرایطی اطلاق می
شود که در آن تنگی عروق خونی در انگشتان دست، و گاهی اوقات پا، گوش و بینی
ایجاد ی شود. این شرایط پاسخ به سرما و یا احساسات است. مبتلایان به
نشانگان رینود اغلب دارای انگشتان سرد و بی حس هستند. تغییر در شیوه زندگی
از قبیل پوشیدن دستکش در هنگام سرما و اجتناب از استرس برای مدیریت این
اختلال کافی هستند.
بیماری های خود ایمنی: گاهی اوقات یک بیماری زمینه ای می تواند باعث ایجاد پدیده رینود شود. لوپوس و سایر بیماری های خود ایمنی را می توان مثال زد. در این بیماران نیز سرد شدن انگشتان دست شایع است.
کم کاری تیروئید: غده تیروئید در حقیقت ترموستات بدن است و وقتی این غده کم کار می شود، علاوه بر نشانه هایی از قبیل خستگی، یبوست، افزایش وزن، احساس سرد بودن نیز ایجاد می شود. شیوع هایپوتیروئیدی بیشتر در زنان و افراد بالای 50 سال است.
مشکلات گردش خون: گردش خون ضعیف باعث می شود مواد مغذی و غنی از اکسیژن در جریان خون کاهش یابد و پمپاژ قلب ضعیف شود. وقتی قلب نتواند خون کافی به سراسر بدن بفرستد، دست و پا احساس سردی، بی حسی، سوزن سوزن شدن و ... می کند.
کم خونی: این عارضه زمانی رخ می دهد که بدن به اندازه کافی گلبولهای قرمز خون ندارد و میزان هموگلوبین نیز در خون پایین است. در نتیجه کم خونی و کاهش سطح اکسیژن، ممکن است سردی دستها اتفاق بیفتد. دریافت ناکافی آهن از رژیم غذایی، قائدگی، برخی سرطان ها و اختلالات گوارشی مانند سلیاک و بیماری کرون، از علل دیگر کم خونی هستند. علاوه بر سرد شدن دستها، علائم دیگر کم خونی شامل خستگی، سردرد، سرگیجه، تنگی نفس، و پریده رنگ شدن پوست است.
کمبود ویتامین ب 12: این ویتامین در گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیر و دیگر مواد لبنی وجود دارد و در تشکیل سلول های قرمز خون موثر است. کمبود این ویتامین می تواند منجر به کاهش تولید سلول های قرمز خون و کم خونی پس از آن شود. کمبود ویتامین ب 12 در گیاه خواران، مبتلایان به کرون و بیماری سلیاک شایع است. یک آزمایش خون ساده می تواند تعیین کند که دچار این کمبود هستید یا نه. در صورت کمبود ویتامین ب 12 یکی از علائم شایع سرد شدن انگشتان دست است.
فشار خون پایین: افت فشار خون و فشار خون پایین می تواند بنا به طیف وسیعی از دلایل از جمله کم آبی بدن، از دست دادن خون، برخی از داروها، اختلالات غدد درون ریز و ... رخ دهد. سرد شدن انگشتان دست، سرگیجه، تاری دید، خستگی، تهوع، ضعف، و احساس سردرگمی از علائم این اختلال است.
استرس و اضطراب: در نتیجه استرس مزمن و اضطراب، عروق خونی دچار انقباض شده و در نتیجه انگشتان دست و یا پا دچار سردی می شود.
داروها: داروهای بسیاری می تواند منجر به تنگ شدن عروق خونی شود. بتابلاکرها (تجویز شده برای تنظیم فشار خون)، برخی داروهای ضد سرطان، داروهای میگرن، داروهای ضد احتقان بدون نسخه، و ... منجر به بروز سردی در انگشتان دست می شود.