کد خبر: ۸۶۰۶۷
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 17
شفا آنلاین>سلامت>عروس خانم های امروز و دیروز یادتان باشد یکی از رازهای سلامتی شما در چکاپ های منظم پزشکی است.
به گزارش شفا آنلاین،فهرستی از همه نکاتی که باید برای سالم ماندن رعایت کنید بنویسید. بدون شک انجام تمرین‌های ورزشی، داشتن تغذیه مناسب و شاید هم مصرف روزانه ویتامین‌ها در فهرست همه افراد دیده می‌شود. بسیار عالی، اما اگر انجام آزمایش‌های پزشکی در فهرستتان جایی ندارد بدون شک برنامه‌ای که تهیه کرده‌اید کامل نیست.

بسیاری از خانم‌ها تصور می‌کنند با ورزش منظم و داشتن رژیم غذایی سالم همیشه در سلامت کامل به سر می‌برند و دیگر هیچ نیازی به انجام آزمایش‌های پزشکی سالانه ندارند. متاسفانه این باور کاملا اشتباه است. اگر می‌خواهید در سلامت کامل به سر ببرید باید هشت آزمایش زیر را به طور منظم انجام دهید.



آزمایش: معاینات بالینی پستان
به کی مراجعه کنیم؟ متخصص زنان
چرا؟سرطان پستان یکی از مهمترین و شایع‏ترین بیماری‏ها در زنان است و دانستن اطلاعات اساسی در این زمینه برای هر خانمی لازم است. خوشبختانه بیشتر توده ‏های پستان سرطانی نیستند و درمان سرطان پستان همیشه به برداشتن پستان منتهی نمی‏شود و در مراحل اولیه بیماری با درمان‏های جدید شانس بهبودی واقعی وجود دارد. سرطان پستان شایع‏ترین علت مرگ زنان در محدوده سنی ۳۵ تا ۵۵ سالگی است.اگر فردی علائمی مانند تغییر در اندازه یا شکل پستان، به داخل کشیده شدن یا برگشتن نوک پستان‏ها، قرمزی وجوش در اطراف نوک پستان، خون‏ریزی یا ترشح از نوک پستان، کشیده شدن پوست پستان، تورم و احساس توده در زیر بغل، زخم پوست پستان، تورم بازو و درد داشته باشد.

هر چند وقت یک بار؟ در سی سالگی هر سه سال یک بار معاینه توسط متخصص زنان و پس از چهل سالگی معاینه سالانه توسط متخصص زنان و انجام ماموگرافی و در صورت نیاز سونوگرافی پستان.

آزمایش: پاپ اسمیر
به کی مراجعه کنیم؟ متخصص زنان و زایمان
چرا؟ سرطان دهانه رحم از شایع‌ترین سرطان‏ها در خانم‏ها است. از آنجاییکه سرطان دهانه رحم به آهستگی پیشرفت می‏کند چنانچه خانم‏ها تحت مراقبت‏های منظم و معاینات برنامه‏ ریزی شده قرار بگیرند می‏توان از این سرطان پیشگیری کرد. بررسی سلول‌های رحم هنگام معاینه لگن بهترین روش برای اطمینان حاصل کردن از سلامت رحم است، زیرا تغییرات سلول‌ها ممکن است به سرطان دهانه رحم منجر شود.

هر چند وقت یک بار؟ پس از ۲۱سالگی هر خانمی باید هر یک سال در میان یا کمتر غربالگری شود. پس از ۳۰سالگی اگر جزء جمعیت پرخطر نباشید و سه سال متوالی تست طبیعی یعنی منفی داشته باشید می‏توانید فواصل زمان انجام آزمایش را افزایش دهید.

آزمایش: معاینه پوست
به کی مراجعه کنیم؟ متخصص پوست
چرا؟ بسیاری از خال‌ها یا لکه‌های مشکوک روی پوست که رشد غیرطبیعی دارند ممکن است بعدا به سرطان پوست ختم شوند. ولی با معاینه دقیق می‌توان از بسیاری از آنها جلوگیری کرد.

هرچند وقت یک بار؟ اگر خال یا لکه‌ای روی پوستتان مشاهده کردید که دارای رشد غیرمعمول است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. اگر از سولاریوم استفاده می‌کنید یا بیش از حد در معرض نور خورشید قرار دارید، اگر پوستتان کک و مک یا خال‌های گوشتی زیادی دارد یا در خانواده تان سابقه سرطان پوست وجود دارد، دو بار در سال به پزشک مراجعه کنید. در غیر اینصورت چکاپ سالانه کافی است.

خبر خوش: متخصصان پوست می توانند ملانوما (سرطان بدخیم پوست) را در مراحل اولیه تشخیص دهند بنابراین احتمال بهبودی بسیار بالا است.

آزمایش: تست شنوایی
به کی مراجعه کنیم؟ متخصص شنوایی‌سنجی یا گوش و حلق و بینی
چرا؟ آخرین پژوهش‌ها نشان داده‌اند کاهش شنوایی مشکل اصلی بیش از ۱۲درصد افراد بیست تا سی ساله است.

هر چند وقت یک بار؟ تا ۵۰سالگی هر ۱۰سال یک بار و پس از آن هر سه سال یک بار.

آزمایش: بررسی سیستم ایمنی بدن
به کی مراجعه کنیم؟ به پزشک خانواده یا عمومی
چرا؟ از پزشکتان بخواهید آخرین واکسن‌ها را برایتان تجویز کند حتی واکسن بیماری‌ها که فکر می‌کنید کاملا ریشه‌کن شده‌اند.

هر چند وقت یک بار؟ هنگام چکاپ بعدی از پزشکتان بخواهید پرونده واکسیناسیون شما را مجدد بررسی کند. اثر بعضی از واکسن‌ها پس از چند سال کاهش پیدا می‌کنند، بنابراین ممکن است بدن شما در برابر آن بیماری‌ها از مصونیت کمی برخوردار باشد. برای مثال زدن واکسن کزاز هر ۱۰سال یک بار حیاتی است.
 
آزمایش: فشار خون
به کی مراجعه کنیم؟ پزشک خانواده یا عمومی
چرا؟ فشار خون بالا احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی یا آسیب‌های کلیوی را افزایش می‌دهد.

هر چند وقت یک بار؟ اگر فشار خونتان معمولا ۸۰/۱۲۰یا پایین‌تر است هر دو سال یک بار ولی اگر فشار خونتان بالا است یا به گفته پزشکتان در معرض خطر ابتلا قرار دارید باید به طور منظم در خانه (با استفاده از دستگاه‌های سنجش فشار خون دیجیتال) فشار خونتان را اندازه بگیرید.

آمار: تنها در آمریکا از هر هشت زن ۲۰ تا ۴۴ساله یک نفر به بیماری فشار خون مبتلا است. عواملی مانند مصرف دارو، حاملگی و اضافه وزن می‌توانند در بالا بردن خطر ابتلا موثر باشند.

آزمایش: شاخص توده بدنی یا وزن
به کی مراجعه کنیم؟ پزشک خانواده یا عمومی
چرا؟ اضافه وزن می‌تواند خطر ابتلا به بعضی از بیماری‌ها را افزایش دهد. پزشک پس از وزن کردن شما می‌تواند شاخص توده بدنی شما (نسبت وزن به قد) را محاسبه کند.

هرچند وقت یکبار؟ سالانه. ولی اگر می‌خواهید وزنتان را کم کنید هر هفته خودتان را در خانه وزن کنید و ماهانه به پزشک مراجعه کنید.

آزمایش: میزان کلسترول خون
به کی مراجعه کنیم؟ پزشک خانواده یا عمومی
چرا؟ کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. ایده‌آل‌ترین شرایط به شرح زیر است.

کلسترول کمتر از mg/dl ۲۰۰؛ LDL کمتر از mg/dl ۱۰۰؛ HDL mg/dl۶۰ یا بیشتر و تری‌گلیسیرید کمتر از mg/dl۱۵۰.

هر چند وقت یک بار؟ حداقل هر پنج سال یک بار پس از بیست سالگی.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: