وی خطاب به جامعه پرستاری، عنوان داشت: برگ دیگری از انتخابات پرستاری کشور ورق خورد و بار دیگر پرستاران کشور با حضور موثر خود در تعیین سرنوشت حرفه پرستاری مشارکت کردند، لذا جا دارد مراتب تشکر و امتنان خود را از شور و شعور شما عزیزان و نیز تمامی کاندیداهای شرکت کننده در انتخابات چهارمین دوره نظام پرستاری کشور که با تلاش خود بر رونق انتخابات افزودند، صمیمانه ابراز نمایم.
بدون شک تعالی و پیشرفت هر رشته تحصیلی و حرفه ای در گرو احساس مسئولیت و حساسیت اجتماعی افراد آن رشته تحصیلی و یا شغل خاص می باشد. طی سالیان اخیر به یمن فضای اجتماعی مناسب کشور، نظام پرستاری به عنوان عالی ترین مرجع سیاستگزاری و تصمیم گیری در خصوص مسائل پرستاری شکل گرفته و روز به روز مسیر و تعالی را طی نموده است. ما نیز برآنیم با مشارکت و تشریک مساعی شما عزیزان اعم از دانشجویان گرامی، اساتید معزز، کارکنان پرستاری در تمامی رده های شغلی پرستاری، بهیاری، کاردان ها و کارشناسان اتاق عمل، هوشبری، فوریت های پزشکی ۱۱۵ و ... به سهم خود در اعتلا و پیشرفت نظام پرستاری کشور و بالتبع توسعه و تکامل این رشته همگام با سایر رشته های تحصیلی گام برداریم و در این گستره کماکان محتاج حمایت بی دریغ نمایندگان مجلس و مسئولان کشور به ویژه همکاری و مساعدت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت رفاه هستیم.
آدابی در اولین پیام خود آورده است: همانطور که مستحضر هستید بیش از ۸ سال از تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مجلس شورای اسلامی و صدور آن جهت طی مراحل اجرایی می گذرد و جای تاسف است که به رغم پیگیری مکرر نظام پرستاری تاکنون در خصوص اجرای این قانون مترقی تعلل و تاخیر صورت پذیرفته است. حال آن که طرح هایی شبیه «طرح تحول نظام سلامت» که ۷ سال بعد از تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصویب شده است با توجه به همراهی وزارت بهداشت، یک شبه اجرا و منافع سرشار آن نصیب عده ای اقلیت در نظام سلامت کشور گردیده است، در صورتی که بار اصلی طرح تحول سلامت بر دوش نحیف پرستارانی است که علاوه بر تحمل فشار مضاعف ناشی از اصل اقتصادی «کاهش بازده نزولی»، خود را از ثمره کار و تلاش خویش بهره مند نمی بینند. جا دارد مسئولین محترم با اتکا به نظرات سلیس و کارشناسی شورای عالی نظام پرستاری کشور نسبت به توزیع عادلانه منابع مزبور همت گماردند و نظام پرستاری کشور آماده هرگونه همکاری فنی و تخصصی در این زمینه می باشد.
وی افزود: یکی از موضوعات اساسی مرتبط با کیان پرستاری کشور بحث تعداد و تنوع نیروی انسانی شاغل در پرستاری است. هرگونه افزایش یا کاهش کمی و کیفی غیر منطقی در تربیت نیروی پرستاری می تواند به طور مستقیم بر آینده این رشته تحصیلی و نیز سلامت جامعه تاثیر گذار باشد. انتظار می رود مسئولین محترم به لحاظ اهمیت حفظ هاله تفاهم و احترام متقابل هرگونه تصمیم گیری در خصوص تربیت نیروی انسانی پرستاری هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی را طی مشورت با شورای عالی نظام پرستاری کشور اتخاذ نمایند.
آدابی ادامه داد: بی شک این روند به رشد و تعالی پرستاری در جهت تامین اهداف نظام سلامت کمک خواهد کرد. در این راستا تعیین ظرفیت پذیرش دانشکده های پرستاری می بایست براساس طرح آمایش نیروی انسانی و متناسب با خروجی دانشکده های پرستاری و میزان جذب و بکارگیری دانش آموختگان این رشته تحصیلی و متناسب با نیازهای بومی و منطقه ای باشد.
وی گفت: پرستاری معجونی از عشق، علم، هنر و تجربه است و توسعه آن در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، موید غنای علمی این رشته حساس به عنوان تکمیل کننده چرخه درمان می باشد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، تاکید کرد: رویکرد حفظ امنیت ارائه خدمات پرستاری به بیماران ایجاب می کند از هرگونه اقدام مخاطره آمیز در خصوص تربیت نیروی انسانی تحت عنوان کمک پرستار و یا تربیت نیروهای رده های مختلف پرستاری توسط بیمارستان ها و...، . به لحاظ تهدید و مداخله غیر منطقی در امور ارائه خدمات مراقبتی به بیماران خودداری شود. این سازمان با عنوان مسئولیت مدافع اجتماعی خود را مسئول اظهار نظر کارشناسی در این خصوص می داند.
آدابی در پایان عنوان داشت: امید است بتوانیم در فضایی سرشار از همدلی و همزبانی ضمن حفظ کامل حقوق پرستاران و بیماران نسبت به استانداردسازی هرچه بیشتر ارائه خدمات به بیماران همت گماریم.مهر