به گزارش شفاآنلاین : به گفته متخصصان، در تحققیات اخیر اثبات شده است که مصرف ششهفتهای پروتئین سویا باعث کاهش تری گلیسیرید و انواع کلسترول شده و چربی خوب را نیز افزایش میدهد. مصرف ششهفتهای پروتئین سویا موجب کاهش انواع کلسترول خون و تریگلیسیرید و به دنبال آن کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن قلبی میشود.
در تحقیقات این متخصصان اثرات رژیم غذایی حاوی سویا و فیتواستروژنها بر چربی خون و فشار خون زنان مورد بررسی قرار گرفت و پژوهشگران دریافتند این رژیم غذایی باعث بهبود فشار خون و وضعیت چربی بدن آنها میشود. همچنین باعث کاهش تریگلیسیرید و انواع کلسترول شامل چربی بد و کلسترول تام شده و بهطور معناداری چربی خوب را افزایش میدهد.
دانشمندان طی یک مطالعه هفتساله، اثرات پروتئین سویا حاوی ایزوفلاونها را بر چربی خون مورد مطالعه قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که مصرف سویا سبب کاهش 27.7 درصدی تریگلیسیرید، 77.3 درصدی کلسترول تام، همچنین کاهش چربی بد خون (LDL) به میزان 25.5 درصد میشود و چربی خوب خون (HDL) نیز حدود 30.3 درصد افزایش مییابد.
به اعتقاد این متخصصان زیادهروی در مصرف سویا ممکن است باعث عارضههایی نیز بشود. همچنین اگر شما مشکلات تیروئید یا گواتر، فراموشی، سرطان سینه و سنگ کلیه دارید کمتر سویا مصرف کنید.