کد خبر: ۸۵۵۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۷ - ۲۲ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 13
شفاآنلاین:دبیر انجمن داروسازان ایران گفت :نظام سلامت باید علاوه بر داروخانه داری، فرصت های شغلی جدیدی هم برای فارغ التحصیلان داروسازی پیش بینی کند.
به گزارش شفاآنلاین، دکتر سید مهدی سجادی- با اشاره به این که ریل گذاری برای بهره برداری از فرصت های شغلی جدید در حوزه داروسازی باید شدت بگیرد اظهارداشت: رشته داروسازی یکی از پرطرفدارترین و جذابترین رشته های دانشگاهی است که هرسال حدود 1000 تا 1500 فارغ التحصلی به جامعه کشور تحویل می دهد.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت محدود تاسیس داروخانه در کشور و افزایش فارغ التحصیلان رشته داروسازی، ضروری است بر اساس اصول آینده نگرانه، ریل گذاری مناسب تری برای ایجاد فرصت های شغلی جدید برای این جوانان جویای شغل صورت بگیرد.

سجادی تصریح کرد: برای تاسیس داروخانه یک حد نصاب جمعیتی در نظر گرفته می شود. در حال حاضر حدود 10 هزار داروخانه در سراسر کشور مشغول به ارائه خدمات به مردم است و پیش بینی می شود با توجه به نرخ جمعیتی فعلی کشور، حداکثر بتوان 20 در صد به این تعداد داروخانه اضافه شود.

به گفته سجادی، برای جلوگیری از ایجاد سونامی تقاضای شغل در این رشته پرطرفدار، باید از همین الان برنامه ریزی و آینده نگری کرد. ضمن اینکه بستر سازی برای شغل های نوین، سبب بروز بهینه استعدادها و بهره مندی هر چه بیشتر جامعه از خدمات بهتر این همکاران خواهد گردید.

دبیر انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: هرچند با توجه به توسعه صنعتی کشور، بخشی از داروسازان نیز به سمت صنعت سوق پیدا کرده و در شرکتهای داروسازی و آرایشی، بهداشتی، مکمل‌های غذایی و شرکت های پخش دارو جذب خواهند شد ولی قطعا این موضوع نمی تواند تنها راهکار موثر برای آینده شغلی داروسازان باشد

وی ضمن تشریح مخاطرات نظام سلامت کشور در صورت عدم توجه به آینده شغلی
فارغ التحصیلان داروسازی ادامه داد: توسعه سلامت عمومی درکنار توجه به ارایه خدمات
مراقبت دارویی و پایش سلامت در منزل می تواند محور توسط داروسازان کشور درمراکز درمانی
مختلف باشد. همچنین برنامه ریزی در بخش خدمات داروخانه ای با اجرای  طرح توانمندسازی داروخانه ها و با محوریت قراردادن ارتقا کیفی خدمات نیز باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

سجادی افزود: استقرار نظام پایش و ارزشیابی خدمات سلامت در داروخانه های سراسر کشور و تکمیل کنترل سلامت نیز می تواند راهکار مکملی برای آینده شغلی داروسازان باشد.

وی ادامه داد: تاسیس شرکتهای دانش بنیان، استفاده از پتانسیل های فضای وب و اینترنت و مشارکت در پروژه های پژوهشی، آموزشی و تولید محتوا نیز بعنوان یکی از مهمترین پایه های فرصت سازی شغلی برای داروسازان می تواندگره گشای مسئله باشد.

سجادی در پایان تاکیدکرد:  اگر پیش بینی های لازم در خصوص آینده شغلی داروسازان به صورت مدبرانه و آینده پژوهانه صورت نگیرد،می تواند به کاهش رشد علمی، صنعتی و خدماتی در این حوزه منجر شود و ضروری است به منظور توسعه همه جانبه کشور، برنامه فرصت سازی های نوین برای اشتغال داروسازان در کشور بیش از گذشته مد نظر سیاستگذران قرار گیرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: