کد خبر: ۸۵۲۴۷
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۲۲ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 13
شفا آنلاین>سلامت>نسل جديد مواد دندان‌سازي که با استفاده از نانوفناوري تهيه مي‌شوند، اين امکان را فراهم مي‌سازند تا دندان‌ها خود را درمان کنند، ميناي دندان را دوباره بازسازي و دندان‌‌ها را در مقابل عفونت‌هاي باکتريايي محافظت ‌کنند.
به گزارش شفا آنلاین، بنابراين، اگر دندان شما دچار پوسيدگي است يا سوراخ دارد، از دندانپزشک خود بخواهيد تا آن را با مخلوطي از نانوذرات شامل سيليکا و زيرکونيا پر کند. اين مواد پرکننده سفيد که تحت عنوان رزين‌هاي نانوکامپوزيتي شناخته مي‌شوند، در مقايسه با مواد فلزي متداول در دندان‌سازي، شباهت بيشتري به دندان‌‌ها دارند و بنابراين خرابي و شکست دندان کمتر اتفاق مي‌افتد.

اين اظهاراتي‌ است که دانشمندان برزيلي در مقاله مروري خود تحت عنوان «نانودندان پزشکي» در مجله Trends in Biotechnology ارائه کردند.

دوران، عضو گروه تحقيقاتي مي‌گويد: «تکامل مواد دندان‌سازي با استفاده از نانوفناوري بسيار چشمگير و قابل ملاحظه بوده که نتيجه آن بازار ميليارد دلاري است که شاهد آن هستيم. در حقيقت دندان پزشکي و دندان‌سازي يکي از حوزه‌هايي است که بيشترين سود را از پيشرفت نانوفناوري داشته است.»

از زمان معرفي رزين‌هاي نانوکامپوزيتي در دهه قبل، مهندسان به دنبال اين هستند که دريابند به چه روش ديگري نانوفناوري مي‌تواند به صورت ايمن در دندانپزشکي مورد استفاده قرار گيرد. چسب‌هاي ضد ميکروبي ساخته شده از نانولوله‌هاي‌کربني که مي‌توانند نوعي خميردندان انعطاف‌پذير ايجاد کنند يا نقاط کوانتومي ادغام شده با آنتي‌بادي‌هاي سرطان‌گزين (آنتي‌بادي‌هايي که به صورت اختصاصي سلول‌هاي سرطاني را شناسايي و به آنها حمله مي‌کنند) که در درون دهان استفاده مي‌شوند و در هنگام شناسايي سلول‌هاي مضر از خود نور ساطع مي‌کنند، مثال‌هايي از اين نوع محصولات هستند.


ديگر محقق اين گروه مي‌گويد: «بازسازي مجدد ميناي دندان و عاج دندان با استفاده از نانوفناوري (از طريق نانوحامل‌هاي مختلف) که يک موضوع کليدي براي بهبود کيفيت و افزايش طول عمر ترميم رزين است، در حال حاضر در دست بررسي و تحقيق است.» هدف ديگري که درآينده نزديک مورد بررسي قرار خواهد گرفت اين است که با استفاده از خصوصيت آزادسازي و عملکرد بلند مدت نانوذرات بکار گرفته شده در مواد دندان‌سازي از بيماري‌هاي مربوط به دهان جلوگيرييا آنها را کنترل کنند.

البته ايمني و هزينه دو مانعي هستند که از ورود نانومواد به بازار جلوگيري مي‌کنند.

منبع: NBIC

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: