مهم این است که بهترین و سالمترین کرفس را انتخاب کنید. برای این کار باید به ظاهر آن دقت کنید. کرفس خوب باید براق و با ساقههایی فشرده، سفت و رنگ آن سبز روشن باشد. از انتخاب کرفسهای نرم شده و با ساقههای رویی سفید رنگ بپرهیزید.
برای نگهداری خوب از کرفس (3 تا 4 روز) آن را داخل کاغذی مرطوب پیچیده و داخل یخچال قرار دهید. توصیه میکنیم این سبزی پرخاصیت را تازه به تازه مصرف کنید تا از بیشترین خواص آن بهرهمند شوید.
یکی از خواص فوقالعادهی کرفس بدون شک قدرت ضدالتهابی بالای آن است. کرفس به دلیل دارا بودن پولی استیلن قدرت زیادی در رفع التهاب بافتها دارد و میتواند به دفع توکسینها یا همان سموم و لاغری کمک کند. این ترکیب فوقالعاده برای تسکین بیماریهایی مانند آرتریت مفصلی، اوستئوآرتریت یا آرتروز زانو، نقزس ،آسم و برونشیت کمک کننده است.
کرفس منبع انرژی نیست. یعنی اینکه کالری وارد بدن نمیکند. خیار و کرفس دو سبزی پرخاصیت هستند که کالری بسیار اندکی وارد بدن میکنند اما در عین حال باعث پاکسازی و رطوبت بخشی به بدن میشوند. کرفس میتواند بدن را از درون تنظیم کند. به این ترتیب که میتواند میزان املاح معدنی را کنترل کرده و به دلیل دارا بودن ترکیبات مفید، بدن را پاکسازی کند. کرفس سرشار از آب، فیبرها، پتاسیم، سدیم، ویتامین C و E، فولات و کلسیم است. این ترکیبات مفید ارزش این را دارند که کرفس وارد سبد خریدتان شده و همیشه در آشپزخانهتان حضور داشته باشد.
همان طور که اشاره شد خواص کرفس ناشی از وجود عصارههای روغنی مانند «لیموئن»، «پسورالن» یا «اپین» است. تمام این ترکیبات خواص دیورتیک (ادرارآور) دارند و باعث بهبود گوارش میشوند. از طرف دیگر کرفس یک مادهی غذایی سیر کننده است. نوشیدن آب کرفس به هنگام صبح باعث تأمین آب بدن، پاکسازی بدن و پیشگیری از ریزه خواری در طول روز میشود.
کرفس سرشار از نوعی ترکیب به نام «فتالید» است که باعث آرامش عضلات اطراف عروق شده و به بهبود گردش خون کمک میکند. علاوه بر این، کرفس یکی از مناسبترین مواد غذایی برای تنظیم و کنترل کلسترول خون است.
سالاد ضدالتهاب کرفس و سیب سبز
برای بهرهمندی هر چه بیشتر از خواص کرفس میتوانید با کرفس، سیب سبز و گردو سالادی خوشمزه تهیه و میل کنید. این سالاد ساده است و با کمی ماهی آزاد یا سینهی مرغ باب طبعتر میشود. اگر رژیم لاغری گرفته باشید نیز این سالاد بسیار مناسب است.
سیب سبز يك عدد
کرفس 2 شاخه
سبزی راکت یا بیبی اسفناج 100 گرم
گردوی خرد شده 5 عدد
آب لیمو ترش نصف عدد
عسل 4 قاشق چای خوری
فلفل سفید ودانه ی خردل برحسب ذائقه و به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم
کرفس و سیب را با دقت بشویید. سپس هر دو را خرد کنید. نیازی نیست که سیبها را پوست بگیرید. کافی است هسته های آن را درآورید. گردوها را خرد کنید و اگر مایل بودید داخل اندکی روغن زیتون تفت دهید.
داخل یک فنجان آب لیموترش را با دانههای خردل و عسل مخلوط کنید. سپس روغن زیتون و کمی فلفل سفید اضافه کنید. یک ظرف مناسب سالاد انتخاب کنید و سبزی راکت (اگر به این سبزی دسترسی دارید در غیر این صورت میتوانید از بیبی اسفناج استفاده کنید) را داخل آن بریزید. سپس سیبها و کرفس را اضافه کنید.
در نهایت سسی که از ترکیب لیموترش، عسل، خردل و فلفل سفید تهیه کردهاید را روی سالاد بریزید و سالادتان را سرو کنید. این سالاد برای مصرف ماهی یا سینهی مرغ بسیار مناسب است.تبیان