کد خبر: ۸۳۴۴۴
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۵ - ۰۷ آبان ۱۳۹۴ - 2015October 29
شفاآنلاین:اجتماعی>سلامت >اعتیاد اولین آسیب اجتماعی در دنیا ست و در ایران سالانه 3هزار نفر بر اثر این آسیب اجتماعی فوت می کنند .طبق آمارهای رسمی 170 كشور با مشکل اعتیاد درگیر هستند.
بنابر آخرین آمار سازمان ملل، 246 ‏میلیون نفر در دنیا تجربه یک بار مصرف مواد را دارند كه 27 میلیون نفر از این تعداد در شرایط حاد به سر می‌برند و 13 میلیون ‏هم تزریقی هستند.‏

به گزارش شفاآنلاین: آمار اعتیاد در ایران نگران کننده است و مسوولان برای رفع این معضل تدابیر مختلفی را در نظر گرفته اند .یکی از این راهها راه اندازی کمپ های ترک اعتیاد بوده که متاسفانه بازدهی مناسبی نداشته است . زیرا به گفته رییس سازمان بهزیستی راندمان این کمپ ها کمتر از 25 درصد است و این بازدهی نشان دهنده غیر استاندارد بودن این مراکز است .

چندی پیش انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه بهره‌وری کمپ‌های ترک اعتیاد در کشورمان با استاندارد جهانی فاصله دارد، گفته است : راندمان کمپ‌های ترک اعتیاد کمتر از 25 درصد است. 95 درصد کمپ‌های ترک اعتیاد غیراستاندارد و غیرمجاز هستند.

به گفته رئیس سازمان بهزیستی کل کشور؛ اینکه گفته می‌شود عملکرد کمپ‌های ترک اعتیاد اثرات سوء در جامعه دارد به طور قطع صحیح نبوده و ثابت شده نیست، البته شاید انتظارات از کمپ‌ها تامین نمی‌شود؛ اما اصل وجود کمپ ها به شکلی است که در این مراکز جمع آوری، نگهداری، حرفه آموزی و اجتماع محوری افراد معتاد به خوبی و درستی انجام می‌شود، بنابراین هر کمپی دارای تعدادی نیروی انسانی است که آنها آموزش های لازم را کسب کرده و دوره دیده هستند.

او درخصوص عملکرد کمپ‌های ترک اعتیاد، تاکید می کند: در بررسی‌های انجام شده این نتیجه کسب شده که راندمان کمپ های ترک اعتیاد با میانگین استاندارد جهانی فاصله دارد، زیرا راندمان استاندارد جهانی برای مراکز ترک اعتیاد بالای 35 درصد است، اما متاسفانه این راندمان در کشورمان زیر 25 درصد است، یعنی بیش از 75تا 80 درصد از افرادی که برای ترک اعتیاد به این کمپ‌ها می روند مجددا به مصرف مواد مخدر روی می آورند.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برخی مشکلات افراد معتاد در جامعه پس از ترک اعتیاد، می گوید: یکی از مهم ترین مشکلات نبود شغل، شرایط ازدواج و عدم پذیرش فرد معتاد از سوی خانواده است که باید مسئولان به رفع این مشکلات کمک کنند، البته باید در قوانین مربوط به اخذ مجوز برای کمپ‌های ترک اعتیاد نیز بازنگری شود تا افراد و نیروهای به کار گرفته شده درکمپ ها از تحصیلات تخصصی برخوردار باشند.

بابک دین پرست معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز نیز با اشاره به آخرین وضعیت کمپ‌های ترک اعتیاد غیرمجاز می گوید: طبق آخرین آمار یک ماه گذشته حدود 850 مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز شناسایی شد که از این تعداد حدود 400 مرکز پلمپ شد، چراکه این مراکز به توصیه‌های ستاد مبنی بر قرار گرفتن در چرخه ساماندهی و اخذ مجوزها توجهی نمی‌کردند.

او با بیان اینکه بیشترین تعداد مراکز پلمب شده مربوط به تهران است، می افزاید: از 400 مرکز متخلفی که با آنها برخورد شد، حدود 160 مرکز در استان تهران قرار داشت، اما در حال حاضر خراسان رضوی و تهران دارای بیشترین کمپهای غیرمجاز هستند به طوری که حدود 70 مرکز غیرمجاز در استان خراسان رضوی فعالیت دارند.

به گفته معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، بر اساس آخرین آمار مراکز، از سال گذشته تا کنون بیش از 750 هزار نفر در کشور در چرخه درمان اعتیاد قرار گرفته‌اند .

بیمه معتادان یکی از مسایلی است که در چند ساله اخیر به چالشی مهم تبدیل شده زیرا پرداخت هزینه درمان اعتیاد یکی از مشکلات رفع این معضل است .

علیرضا محجوب عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز تخصیص بودجه را بهترین راه پیشگیری از بلای اجتماعی اعتیاد دانست و توضیح می دهد؛ در بودجه سال 95 منابعی تخصیص خواهیم داد تا بیمه سلامت، بدهکار درمانگاه یا بیمارستانی نباشد. هزینه درمانی معتادان و حتی هزینه های اجتماعی این افراد باید در بودجه دیده شود چراکه از بخش مصادره اموال و سایر بخش ها منابعی وجود دارد که بهترین محل هزینه کردن آن بیمه درمانی معتادان است.

به گفته او در سال های گذشته نیز برای درمان و بیمه معتادان مبلغ کافی تخصیص نیافته است، در واقع در سال مالی 92 حدود 700 میلیارد از مبلغ مورد نیاز کمتر تخصیص پیدا کرد؛ هرچند جزء مطالبات مراکز درمانی معتادان بود. با توجه به اینکه بودجه 93 و 94 نتوانست خلا مالی بیمه درمانی معتادان را جبران کند، در بودجه سال 95 منابعی تخصیص خواهیم داد تا بیمه سلامت، بدهکار درمانگاه یا بیمارستانی نباشد.

این درحالی است که چندی پیش دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اعلام کرد که در سال 92 مبلغ 5/22 میلیارد تومان و در سال 93، 30 میلیارد تومان برای بیمه درمان معتادان در نظر گرفته شده بود که متاسفانه این اعتبار هزینه نشده است.

 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: