به گزارش شفا آنلاین،ساناز محمودی درباره مواد مؤثره نوین مورد استفاده در فرآوردههای آرایشی و بهداشتی برگرفته از سلولهای بنیادی گیاهی, اظهار داشت: در گیاهان، مولکولهای خاصی وجود دارند که اثربخشی خاص و فوقالعادهای دارند.
بهگفته وی متأسفانه، این مولکولها فقط بهمقدار کم و در سلولهای بنیادی بخشهای کوچکی از گیاه موجود هستند، و برای تهیه مقدار جزیی از این مواد مؤثره، نیاز به کاشت هزاران تُن گیاه و صرف سالها زمان برای رشد و نمو گیاه دارد.
این دکترای داروسازی گرایش آرایشی بهداشتی بیان کرد: برای حل مشکل، دانشمندان روشی را طراحی کردند که توسط تکنیکهای بیوتکنولوژی و با کشت سلولهای بنیادی موجود در بخش کوچکی از بافت گیاه و در محیطهای آزمایشگاهی، در مدت زمان کوتاهی امکان دستیابی به مقدار قابل ملاحظهای از این اکتیوهای ارزشمند به وجود آمده است.
فواید کلیدی استفاده از تکنیکهای بیوتکنولوژیک
محمودی عنوان کرد: سلولهای فعال به دست آمده از هرگونه آلاینده از جمله آفتکشها، فلزات سنگین و یا آفلاتوکسین عاری هستند، همچنین این سلولها دسترسی نامحدود به هرنوع ماده گیاهی از جمله گونههای نادر و یا محافظت شده دارند.
وی افزود: سلولهای فعال بالاترین درصد خلوص ماده فعال قابل دستیابی است، همچنین این سلولهای به دست آمده دارای حداقل بو و رنگ هستند، همچنین DNA در سلولهای گیاهی دست نخورده میماند و ارگانیسم تغییر ژنتیکی پیدا نکرده است.
این دکترای داروسازی گرایش آرایشی بهداشتی اضافه کرد: کیفیت محصول به دست آمده در زمانهای مختلف تکرار پذیر است و در تولید صرفه جویی میشود، همچنین نیاز به اشتغال هکتارها مترمربع زمین برای کشت گیاه ندارد.
محمودی ادامه داد: اکتیوهای (سلولهای فعال) برگرفته از سلولهای بنیادی را میتوان برای مصارف مختلف آرایشی و بهداشتی استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: مواد آرایشی حاوی سلولهای بنیادی گیاهی برای پیشگیری و درمان پیرپوستی ناشی از آفتاب, از بین بردن حلقه سیاه دور چشم, حفاظت از کلاژن پوست, پر کردن چروکها, مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا, درمان آکنه, کنترل و درمان آکنه, کاهش قرمزی و التهاب ناشی از آکنه, کاهش ترشح سبوم, کاهش تکثیر میکروارگانیسمهای مؤثر در ایجاد آکنههای التهابی و کاهش لکهای ناشی از التهابات آکنهای کاربرد دارند.تسنیم