به گزارش شفا آنلاین، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه بازدید از بیمارستان آموزشی درمانی روانپزشکی ایران در پاسخ به این سوال که "روانپزشکان نمی توانند کار روانشناسان را انجام دهند و در این زمینه همپوشانی وجود دارد، برنامه وزارت بهداشت در این خصوص چیست"، اظهار داشت: همپوشانی که قطعا وجود دارد اما بخش عمده ای از کار روان پزشک مربوط به روانکاوی و روان درمانی است.
دکتر هاشمی افزود: روانپزشکی تنها محدود به دادن دارو و یا شوک درمانی نیست اما متاسفانه در سالهای گذشته تصمیمات نادرستی گرفته شد که به سلامتی مردم آسیب رساند.
وزیر بهداشت یکی از تصمیمات نادرست سالهای گذشته را تربیت دانشجویان توسط وزارت علوم، در رشته هایی دانست که به هیچ عنوان از بهداشت و درمان جدا نیستند. به عنوان نمونه روانشناس بالینی حتما باید در زیر مجموعه وزارت بهداشت، تربیت شوند در حالی که وزارت علوم، سالانه چندین هزار روانشناس بالینی را تربیت می کند و این شرایط به این رشته منحصر نمی شود چراکه در برخی از رشته ها، دانشجویان حتی یک روز هم دوره بالینی را نمی بینند.
وزیر بهداشت گفت: طبق سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تولیت سلامت با وزارت بهداشت است طی چندین جلسه با وزارت علوم، در روزهای آینده در خصوص استفاده از بالین برای برخی رشته ها تصمیم گیری خواهد شد.
دکتر هاشمی تأکید کرد: از نظر ما روانشناسان، روانپزشکان، پرستاران این حوزه جزیی از تیم پزشکی هستند و لازم است تا در قالب مصوبات شورای گسترش وزارت بهداشت مجوز گرفته و توسعه یابند که حدود اختیارات، روابط و حیطه درمانی آنها مشخص شود.
وی تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا، روان کاوی و روان درمانی بخشی از روانپزشکی است و اخیرا هم پس از دوره تخصص، رشته ای جدید تحت عنوان فلوشیپ روان درمانی راه اندازی شد و ما نیز بر توسعه این رشته توجه داریم.
دکتر هاشمی خاطر نشان کرد: وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نکته توجه و اهتمام دارند که آموزش چنین رشته ها و گروه های مشابهی که با سلامت مردم سر و کار دارند در قالب مصوبات شورای گسترش وزارت بهداشت صورت گیرد.
وزیر بهداشت در خصوص کمبود تخت و نیروی انسانی مورد نیاز بیماران روانی، اظهار داشت: امیدوارم سایر نهاد ها و سازمان ها در این راه به ما کمک کنند چرا که امکانات موجود، پاسخگوی نیاز های آنها نیست و ضروری است تا این مرکز که به نوعی کاربری اولیه آن خوابگاهی بوده و سپس به بیمارستان تبدیل شده با کار کارشناسی تبدیل به بیمارستان شود.
دکتر هاشمی از کمک و ارائه تسهیلات وزارت بهداشت برای خیرین و علاقه مندان به سرمایه گذاری در حوزه بیماری روانی خبر داد و گفت: این مرکز از نظر علمی سوابق بسیار ارزشمندی دارد و در 5 دوره توانسته رتبه اول فارغ التحصیلان کشور را در رشته های اعصاب و روان کسب کند که امیدوارم بتوانیم در این مجموعه که دارای نیروهای متخصص کار آمدی هستند، بیمارستانی را برای مظلوم ترین بیماران راه اندازی کنیم.
وی ادامه داد: زمین بیمارستان فعلی روانپزشکی ایران بسیار مناسب است اما این مجموعه از نظر تأسیسات و امکانات برای ارائه خدمات به بیماران با محدودیت های زیادی روبرو است و امیدواریم با کمک خدا بتوانیم راه حلی را برای تأسیس بیمارستان در این مکان پیدا کنیم.
وزیر بهداشت به مشکلات بسیار زیاد مردم در حوزه بیماری های روانی اشاره و بر ضرورت بیماریابی توسط مراکزی که در آینده راه اندازی می شوند، تأکید کرد.
به گزارش " وب دا" ، دکتر هاشمی افزود: بیشترین بازدید را از نظر رشته ای از مراکز روانپزشکی داشتیم و مراسم سال تحویل را نیز در یکی از مراکز مهم روانپزشکی کشور در مشهد مقدس حضور داشتم چرا که بیماران این حوزه، بی پناه و مظلوم هستند.ایسنا