کد خبر: ۷۸۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 21
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین:
شفا آنلاین- رئیس سازمان غذا و دارو گفت: متأسفانه خط تولید داروی سلسپت 8ماه است که از کار افتاده بنابراین بیماران داروی ژنریک سلسپت( مایکروفنولیت) را بدون هیچ گونه نگرانی مورد استفاده قرار دهند.

دکتر رسول دیناروند در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن بیان این خبر افزود: داروی سلسپت تولید داخل بوده اما متأسفانه خط تولید آن حدود 8ماه است که از کار افتاده و ما مجبوریم که اجازه دهیم سلسپت از خارج وارد شود. این کار صورت گرفته اما همواره اعلام کردیم که نوع ژنریک آن در بازار موجود بوده وجای هیچ نگرانی نیست.

وی تأکید کرد: در تمام مطالعات بالینی هم ثابت شده که داروی ژنریک سلسپت هیچ مشکل اثربخشی با داروی بِرند ندارد. بنابراین توصیه ما به بیماران این است که منتظر سلپست نباشند، البته سلسپت هم عرضه می شود اما بر اساس سهمیه ای که برای واردات گذاشته اند.اماخوشبختانه نوع ژنریک آن به وفور در بازار موجود است و بیماران هم بدون دغدغه آن را مورد استفاده قرار دهند.

Bildergebnis für ‫سلسپت‬‎

وی در پاسخ به این سوال که" در رابطه به عوارض ناشی از مصرف داروی ژنریک سلسپت به شفا آنلاین گزارش هایی رسیده وبرخی بیماران نیزگلایه هایی دارند" گفت: به هیچ عنوان این گونه نیست.زیرا خود دارو عوارض دارد عوارضی که وابسته به ملکول داروست برای سلسپت هم هست. اما نوع ژنریک این دارو هیچ گونه فرقی از نظر اثربخشی و عوارض جانبی با داروی برند ندارد.

وی اضافه کرد: اینکه پزشکی به بیمار پیوندی توصیه کند که حتما برند خارجی دارویی را مصرف کند نوعی ظلم و بی انصافی به بیمار است زیرا موجب می شود بیمار به موقع دارو را دریافت نکند.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به داروهای جایگزینی سلسپت گفت: مردم مطمئن باشند که تمام داروهای وارد شده به بازار که از این سازمان تایید شده اند عوارض ندارند.
دیناروند در خصوص داروهای شیمی دارمانی نیز گفت: فعلا حمایت های گذشته را برای داروهای شیمی درمانی ادامه می دهیم.
وی تصریح کرد: رایگان کردن داروهای شیمی درمانی منتفی است.
وی در خصوص داروهای مبتلایان به سیروز کبدی نیز گفت: 60 درصد مبتلایان به این بیماری درمان می شوند اما 40 درصد بقیه با پروتکل های درمانی موجود درمان نمی شوند و مقاوم هستند.
دیناروند افزود: برای این بیماران در دنیا داروهای جدید خوراکی آمده که 98 درصد بیماران مقاوم با این داروهای جدید درمان می شوند اما هزینه سنگینی دارد به طور مثال برای یک دوره درمان 200 میلیون تومان هزینه دارد.
وی ادامه داد: شرکت های خارجی فروش دارو با قیمت یکصد میلیون تومان برای هر دوره را پیشنهاد کردند که قبول نکردیم چون بیماران توان خرید این داروها را ندارند و آخرین پیشنهادا ارائه شده در این زمینه 65 میلیون تومان است.
وی اظهار داشت: نوع ژنریک تولید شده این نوع دارو از سه هفته پیش وارد بازار شده و نوع دوم آن نیز که یک داروی ترکیبی است تولید شده اما مجوز ورود به بازار را پیدا نکرده و در حال آزمایش روی یکصد بیمار است.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: این داروی ترکیبی ظرف چند ماه اخیر وارد بازار دارویی کشور خواهد شد.
دیناروند در ادامه به برندهای شیرخشک مخصوص بیماران آلرژیک اشاره کرد و گفت: در این زمینه کمبود نداریم و اگر کمبودی باشد مختص به برند خاصی است که آن هم جایگزین دارد و موجودی کشور به اندازه کافی است.
رییس سازمان غذا و دارو در ادامه به توزیع دارو در داروخانه ها اشاره کرد و گفت: تصمیم گرفتیم تا توزیع داروی اختصاصی در داروخانه 13 آبان نداشته باشیم و بین داروخانه های مختلف توزیع شود.
دیناروند افزود: صف مردم به خاطر دریافت داروها به خاطر مشکل تایید این داروها از سوی بیمه است زیرا اگر داروهای بیماران بیش از حد تعیین شده بیمه ها باشد دیگر داروخانه نمی تواند پول را از بیمه بگیرد.
وی در خصوص بدهی سازمان های بیمه گر به داروخانه ها یادآور شد: بیمه ها قول داده اند که بدهی داروخانه ها را تا آخر اردیبهشت پرداخت کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: