کد خبر: ۷۸۳۴۸
تاریخ انتشار: ۰۲:۳۲ - ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - 2015September 26
شفا آنلاین>طب سنتی>معاون طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی براساس استراتژی سال 2014 تا 2023به دنبال همگانی کردن برخی از بخش های طب سنتی است،گفت:طب سنتی ایران امکان جهانی شدن را دارد،زیرا منابع محکمی داریم که تمام دنیا از آن بهره برده است.

به گزارش شفا آنلاین،محمودخدادوست افزود:متاسفانه باتوجه به ظرفیت های طب سنتی اکنون در وضعیت خوبی قرار ندارد. طب سنتی در جامعه بین مردم رواج دارد، اما آنها بیش تر به صورت جسته و گریخته و از افراد غیرمتخصص خدمات می گیرند.

رییس شورای سیاستگذاری چهارمین همایش طلای سبز اظهار کرد: هم چنین بخشی از پزشکان نسبت به طب سنتی افراطی عمل می کنند و سبب کم رنگ شدن جایگاه طب سنتی می شوند که در نهایت منجر به کاهش مقبول بودن این شیوه درمان در میان مردم می شود. همین مسئله به استفاده از ظرفیت های طب سنتی و درنهایت اقتصاد سلامت ضربه می زند.

خدادوست افزود: یکی از اقداماتی که پس از ابلاغ سیاست های کلی سلامت صورت گرفت، بازنگری برنامه 4ساله ای بود که اواخر سال گذشته بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شد.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اقدام دیگری که صورت گرفت تطبیق این برنامه با سیاست های کلی سلامت بوده است.

وی افزود: بر اساس بازنگری این برنامه مشخص شده که طب سنتی در این دوره چگونه و تا کجا باید توسعه یابد. براساس آن، برنامه های عملیاتی سالیانه نیز تدوین شد که بخش اعظم برنامه عملیاتی سالیانه سال 93 اجرا شده و در ادامه نیز باقی برنامه محقق خواهد شد. هم اکنون نیز در مرحله پایانی تدوین برنامه عملیاتی سالانه 1394 هستیم.

معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از کارهایی که در راه مدرن کردن استاندارد های طب سنتی باید صورت بگیرد، بازنویسی، ساده نویسی و اصلاح منابع قدیمی و کتاب های طب سنتی است.

وی افزود: بیش از 10 هزار عنوان نسخه کتاب بازیابی شده درخصوص طب سنتی داریم که حداقل 2 هزار عنوان از آن ها توسط استاد اصفهانی فهرست بندی شده و در کتابخانه های دانشکده های طب سنتی موجود است. هم چنین بیش از 200 عنوان از آن ها بازنویسی و تصحیح شده است.
خدادوست ادامه داد: مرحله بعد ساده نویسی این کتاب ها است تا برای عموم مردم قابل استفاده باشد. در سطوح بالاتر نیز این کتاب ها و منابع بازنویسی خواهد شد تا برای پزشکان و متخصصان نیز قابل استفاده باشد.

وی گفت: متأسفانه علی رغم تلاش ها و قدمت چند هزار ساله دانش استفاده از گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی و با توجه به این که از نگاه جهانی، طب سنتی ایران یک مکتب ریشه دار و اصیل است هم چنان نتوانسته ایم به اندازه کشور های صنعتی دیگر، در این حوزه پیشرفت کنیم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بخش آکادمیک در حوزه گیاهان دارویی از سال 86 فعال شده و به طور مسلم با توسعه بخش دانشگاهی، ورود خدمات تأیید شده پزشکی و استفاده از ظرفیت های طب سنتی در نظام سلامت تسهیل خواهد شد.

وی تاکید کرد: توسعه آکادمیک در این حوزه اگر چه با وضعیت مطلوب فاصله دارد، اما در حد قابل قبولی صورت گرفته است.

رویکرد وزارت بهداشت به این شکل است که از ظرفیت ایجاد شده در صنعت فرآوری گیاهان دارویی و تولید داروهای گیاهی خدادوست به برگزاری چهارمین همایش طلای سبز اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین برنامه هایی از یک طرف، شرایط لازم برای نمایان شدن قابلیت ها و توانمندی های صنعت گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی را در معرض دید تمامی دست اندرکاران و فعالان این بخش قرار می دهد و از سوی دیگر با تعاملی که میان بخش های دولتی، خصوصی و دانشگاهی ایجاد می کند، بستر مناسبی برای آگاهی این بخش ها از ظرفیت های یکدیگر به وجود می آورد.

وی افزود: این موضوع می تواند شناخت عمیق و خودباوری مردم را در پی داشته باشد و از سوی دیگر باعث تشویق متخصصان، فن آوران، تولیدکنندگان و دیگر فعالان این صنعت پویا و بومی شود.

چهارمین همایش طلای سبز از هفتم تا نهم مهرماه با حضور صاحب نظران و دست اندرکاران این حوزه در سالن همایش بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: