کد خبر: ۷۸۲۴۳
تاریخ انتشار: ۰۶:۴۴ - ۰۲ مهر ۱۳۹۴ - 2015September 24
شفا آنلاین>سلامت>نتايج بزرگترين مطالعه‌اي که تاکنون در زمينه بررسي ارتباط آلودگي هوا و افزايش مرگ و مير در اثر بيماري‌هاي قلبي‌عروقي در آمريکا صورت گرفته، مهر تائيد دوباره‌اي بر وجود قطعي اين ارتباط خورده است.
به گزارش شفا آنلاین، اين تحقيق ثابت کرده ذرات ريز شيميايي موجود در هوا که ما تنفس مي‌کنيم، با افزايش کلي خطر مرگ همراه هستند.

محققان مي‌گويند اين نوع از آلودگي هوا دربرگيرنده ذرات بسيار ريزي هستند که به‌وسيله چشم انسان ديده نمي‌شوند. در حقيقت، قطري کمتر از يک‌ ده‌هزارم اينچ دارند يا سراسر آنها بيشتر از 5/2 ميکرومتر نيست.

در اين مطالعه، دانشمندان نتيجه‌گيري مي‌کنند حتي افزايش اندک در ميزان اين ذرات (تا 10 ميکروگرم در هر متر مکعب از هوا)، تا 3 درصد، به افزايش خطر کلي مرگ ناشي از همه عوامل منجر مي‌شود. همچنين خطر مرگ را در اثر بيماري قلبي تا 10 درصد بيشتر مي‌کند. در افراد غيرسيگاري، خطر مرگ در اثر بيماري تنفسي به 27 درصد مي‌رسد.

اين داده‌ها، شواهد موجود را در زمينه مضرات قابل توجه ذرات موجود در هواي آلوده بر سلامت انسان قوي‌تر مي‌کند، زيرا هواي آلوده باعث مي‌شود مرگ و مير کلي بيشتر شود و اغلب اين مرگ‌ها هم بر اثر بيماري قلبي‌عروقي و همچنين بيماري تنفسي در افراد غير سيگاري رخ مي‌دهند.

ذرات ريز موجود در هواي آلوده منجر به پيشرفت بيماري‌هاي بالقوه کشنده قلبي و ريوي مي‌شود، زيرا از سيستم‌هاي دفاعي بدن گذشته و به‌طور عمقي، وارد ريه‌ها و جريان خون مي‌شود. اين ذرات آنقدر بزرگ نيستند که با عطسه يا سرفه از راه‌هاي هوايي بدن خارج شوند. از سوي ديگر، ذرات ريز از مواد شيميايي زيان‌آور، مانند آرسنيک، سلنيوم و جيوه تشکيل شده‌اند و مي‌توانند آلاينده‌هاي گازي را هم مانند سولفور و اکسيد نيتروژن، همراه با خود وارد ريه کنند.

در اين مطالعه 566 هزار زن و مرد داوطلب، در رده سني 50 تا 70 سال، از کاليفرنيا، فلوريدا، لوئيزيانا، نيوجرسي، کاروليناي شمالي، پنسيلوانيا و مناطق شهري آتلانتا و ديترويت بررسي شدند. اطلاعات افراد بين سال‌هاي 2000 و 2009 جمع‌آوري شده و محققان خطر مرگ را از مواجهه با ذرات آلوده در هر منطقه محاسبه کردند.

سپس، ديگر عواملي که ممکن است در نتايج نهايي اختلال ايجاد کنند، مانند سن، نژاد، سطح تحصيلات، وضعيت تاهل، سايز بدن، مصرف الکل، وضعيت استعمال دخانيات، و فاکتورهاي اقتصادي‌اجتماعي، مورد ارزيابي قرار گرفتند. در اين مطالعه، تفاوتي ميان زن و مرد يا گروه‌هاي سني يا سطح تحصيلات افراد در برابر مضرات آلودگي هوا ديده نشد.
به نظر مي‌رسد ما بايد در مورد نوع و منبع آلاينده‌ها، در هر منطقه اطلاعات بيشتري به دست آوريم تا قوانين خاص را براساس آن اطلاعات وضع کنيم.
Medical News Today

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: