کد خبر: ۷۸۲۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 20
شفاآنلاین:سلامت>بهداشت>معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه شپش سر قابل ریشه کنی نیست و بیشترین شپش سر در مدارس و زندان‌ها و شپش تَن در میان کارتن‌خواب‌ها وجود دارد، گفت: بهترین راه مقابله با این بیماری رعایت بهداشت فردی و استحمام مرتب است.
به گزارش شفا آنلاین محمود نبوی درباره ابتلا به شپش سر با بیان اینکه شپش سر در تمام نقاط دینا وجود دارد و در ایران نیز سالانه به طور متوسط 500 هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند، اظهار کرد: شپش سر قابل ریشه کنی نیست و نمی‌توان انتظار داشت که به طور کامل حذف شود. در آمریکا نیز که کشوری صنعتی است سال گذشته 6 میلیون مورد شپش سر در مدارس گزارش شد.
وی افزود: شپش سر بیشتر در ناحیه پشت سر و پشت گوش‌ها ایجاد بیماری می ‌کند وعلامت این عارضه، خارش شدید و بدون علت سر است که این خارش شدید ممکن است به زخم شدن این نواحی منجر شود.
نبوی استحمام به طور مرتب را بهترین راه پیشگیری از ابتلا به شپش سر دانست و گفت: برای پیشگیری از شپش تَن نیز که در مواردی بسیار نادر ممکن است دیده شود، شستشوی مرتب بدن و رعایت بهداشت فردی توصیه می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه به راحتی با یک شامپو می‌توان شپش سر را برطرف کرد، یادآور شد: اکنون 500 هزار شامپوی پرمترین برای درمان شپش سر از طریق مراقبین بهداشتی در مراکز پرتراکم به ویژه در مدارس سراسر کشور توزیع می‌شود.
به نقل وزارت بهداشت، نبوی با بیان اینکه استفاده از شامپوی پرمترین به صورتیکه کف آن پنج دقیقه روی سر باشد سه بار در هفته برای درمان کفایت می‌کند، افزود: توصیه می ‌شود یک روز پس از مصرف شامپو، موهای سر را با سرکه سفید خیس و با شانه ‌های دندانه ریز شانه زد تا تخم‌های شپش از سر خارج شود.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه شپش ابتدا به صورت تخم شپش که زواید سفید رنگی است که به آن رشک می‌گویند، روی مو ظاهر می‌شود، عنوان کرد: فرق آن با پوسته یا شوره سر این است که این رشک به مو چسبیده شده و با فشار دادن از موی سر جدا نمی‌شود، ولی پوسته سر به راحتی توسط دست جدا می ‌شود.
به گفته نبوی شپش سر بیشتر در مراکز پرتراکم مانند مدارس، سربازخانه و زندان‌ها و شپش تَن که بسیار اندک است بیشتر در میان کارتن خواب‌هایی که مدت‌ها استحمام نکردند، گزارش شده است.
وی در خاتمه با تاکید بر اینکه نمی‌توان شپش سر را حذف کرد، افزود: با رعایت بهداشت فردی و استحمام به صورت مرتب می‌توان احتمال ابتلا به این بیماری را از بین برد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: