کد خبر: ۷۷۹۹۷
تاریخ انتشار: ۰۴:۴۰ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 22
شفا آنلاین>سلامت>خيلي از ما عادت کرده ايم قبل از خواب چند دقيقه (يا حتي چند ساعتي) با تلفن همراهمان مشغول باشيم.
به گزارش شفا آنلاین،از چک کردن ايميل گرفته تا سر زدن به فيسبوک و اينستاگرام يا خواندن اخبار آخر شب همه و همه از جمله کارهايي هستند که باعث مي شوند تلفن هاي همراه در رخت خواب هم همراه ما باشند. اما بنا به دلايل علمي بهتر است اين عادت را ترک کرد.


به گفته محققان، تلفن هاي هوشمند نوزي آبي رنگ گسيل مي کنند که باعث گيج شدن ذهن شده و در اين شرايط انسان تصور مي کند در يک منطقه زماني متفاوت حضور دارد. حتما چنين تجربه اي برايتان آشناست.

 

فرض کنيد بسيار خسته هستيد و تصميم ميگيريد که استراحت کنيد، اما ناگهان به ياد مي آوريد که بايد ايميلتان را چک کنيد. پس از اين کار ناگهان متوجه مي شويد که تا حد زيادي از خستگيتان کم شده و تصميم مي گيريد سري به شبکه هاي مجازي بزنيد و به اين ترتيب در حالي که در ابتدا بسيار خسته بوديد، اما چند ساعتي را با تلفن هوشمندتان مشغول مي شويد. اين اثر در طول موج هاي بين 480 تا 500 نانومتر به اوج خود مي رسد و براي اينکه بتوانيد مقايسه بهتري داشته باشيد، بايد خدمتتان عرض کنيم که طول موج گسيل شده از يک آيفون 6 در حدود 550 نانومتر است. نور آبي باعث مي شود ترشح هورمون ملاتونين به تعويق بيفتد.

 

اين هورمون به مغز انسان يادآوري مي کند چه زماني فرد بايد به خواب برود. نور آبي گسيل شده از تلفن هاي هوشمند مغز انسان را قانع مي کنند که هنوز براي ترشح هورمون ملاتونين زود است و به اين ترتيب چرخه خواب انسان را به هم مي زنند. البته اين تنها تلفن هاي هوشمند نيستند که چنين نوري ساتع مي کنند و مي توان آن را در تلويزيون ها و نمايشگر تبلت ها نيز مشاهده کرد.


برچسب ها: فيسبوک ، خواب ، موبایل
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: