کد خبر: ۷۷۹۰۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 18
شفاآنلاین :سیاسی >نمایندگان مجلس سنای آمریکا ساعاتی قبل و در آخرین روز از مهلت تعیین شده برای بررسی توافقنامه هسته ای ایران، با حمایت شمار لازم سناتورها، از سد کنگره آمریکا گذشت و این به معنای اجرایی شدن توافقنامه و لغو تحریم های آمریکا علیه ایران است.

به گزارش شفاآنلاین، بررسی کفایت توافقنامه هسته ای ایران درآخرین روز از مهلت تصویب شده (17 سپتامبر،26 شهریور) با حمایت اقلیت دموکراتهای مجلس سنا از توافقنامه ایران و با استفاده از اختیار فیلی باستر (وقت کشی) ادامه داشت ولی درنهایت، توافقنامه تاریخی هسته ای ایران، با گذر از سد کنگره آمریکا اجرایی شد.

این به معنای لغو تحریم های آمریکا علیه ایران، با نظارت کمیته نظارت براجرای برجام است.
فیلی باستر (وقت کشی) رویه ای در مجلس سنای آمریکا است که سناتورها از این طریق- با سخنرانی های نامحدود و در هر موضوعی حتی نامربوط می توانند، از به بحث گذاشته شدن و رای گیری بر سر لایحه مورد بحث در این مجلس جلوگیری کنند.


سناتورها در صورت بدست آوردن 60 رای از 100 سناتور می توانند به فیلی باستر پایان دهند.
مخالفان جمهوری خواه توافقنامه که اکثریت مجلس سنای آمریکا را در اختیار دارند، در روزهای اخیر تمام تلاش خود را درسنگ اندازی و ممانعت از توافقنامه هسته ای ایران به کار بستند.

مخالفان در این مجلس در طول 12 نشست شنود و بررسی در کمیته روابط خارجی و نمایندگان سنا؛در دو نوبت رای گیری، از بدست آوردن آرای لازم جهت ادامه بررسی و رای گیری مستقیم بر رد توافقنامه ایران عاجز ماندند و اقلیت دموکرات با در دست داشتن 42 رای، با استفاده از اختیار فیلی باستر (وقت کشی) تلاش مخالفان را در آخرین روز بررسی برجام با شکست مواجه کردند.
این رقم از حمایت کنندگان، حق وتوی ریاست جمهوری آمریکا را حتی در صورت مخالفت اکثریت نمایندگان در کنگره درموضوع توافقنامه ایران را پابرجا خواهد کرد.


جمهوری خواهان مخالف، پس از متحمل شدن دومین شکست در مورد کفایت توافقنامه ایران در روز سه شنبه گذشته، با تغییر استراتژیک، با ارایه طرح میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوری خواه در تلاش بودند تا لغو تحریم های ایران را به (رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و آزادی زندانیان آمریکایی در ایران) منوط کنند که این طرح نیز دو بار در روز پنجشنبه به رای گذاشته شد که با مخالفت اقلیت سنای آمریکا با شکستی دوباره همراه بود.


نمایندگان سنا، با اذعان بر اینکه پیش شرط های مطرح شده در طرح رهبر جمهوری خواهان ،خارج از محدوده مصوبات پیشین این مجلس در خصوص بررسی توافقنامه است از به رای گذاشتن این طرح ممانعت بعمل آوردند.
جبهه نهایی مخالفان توافقنامه متشکل از تمام اعضای جمهوری خواه بعلاوه چهار سناتور دموکرات (کاردین، منندز، مانچین و شومر) در مجلس سنای آمریکا بود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: