کد خبر: ۷۷۱۲۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 12
مديرعامل شركت داروسازي زهراوي درگفتگوی اختصاصی خبر داد:
شفاآنلاین :مديرعامل شركت داروسازي زهراوي از ورود سه داروي جديد پيوند اعضا به سبد محصولات اين شركت خبر داد.

دكتر مجيد عنابي درگفتگوی اختصاصی باشفاآنلاین ،ضمن بيان اين مطلب گفت: خوشبختانه در شش ماه گذشته ما سه پروانه توليد دارو گرفتيم. در حال حاضر نيز چهار داروي پيوند را در سبد محصولات‌مان داريم. به عنوان مثال ما دارويي به نام «تاكروليموس» را از خارج وارد اما در داخل بسته‌بندي مي‌كرديم كه حدود يك ماه است خودمان پروانه توليد آن را گرفته‌ايم. تا پايان سال نيز سه، چهار داروي پيوند ديگر كه درخواست آن را به وزارت بهداشت داده‌ايم را وارد بازار مصرف خواهيم كرد.

مديرعامل زهراوي در ادامه با اشاره به انتشار عكس و خبر مربوط به مرگبار بودن يكي از داروهاي توليد اين شركت در فضاي مجازي گفت: چندي قبل خبري در فضاي مجازي منتشر شد و همراه آن عكسي را نيز به اشتراك گذاشتند كه از توليدات شركت زهراوي بود. در اين خبر مدعي شده بودند كه اين دارو يك استامينوفن مرگبار است.


وی افزود :نخست بايد بگويم شركت ما به هيچ عنوان استامينوفن توليد نمي‌كند. مورد دوم اينكه اين دارو يك داروي شل‌كننده عضله است و ربطي به استامينوفن ندارد و هيچ عارضه دارويي نيز تا به حال درباره‌اش گزارش نشده است.

وی خاطرنشان کرد:به نظر بنده اين اتفاق مي‌تواند براي هر محصولي رخ دهد و چون در فضاي مجازي است، جنبه حقوقي هم ندارد كه ما بخواهيم شكايت و پيگيري حقوقي انجام دهيم، زيرا يك وقت يك رسانه اين كار را انجام مي‌دهد كه ما شكايت مي‌كنيم اما در فضاي مجازي هر كسي با هر قصد و نيتي مي‌تواند اين كار را انجام دهد. اما موضوع مهم براي من اين بود كه با اين اتفاق متوجه شدم چقدر كارمندان شركت ما و گروهي كه با آن كار مي‌كنيم متعهد هستند در قبال كوچك‌ترين اتفاقي عكس‌العمل نشان مي‌دهند و احساس مسئوليت مي‌كنند.


وي افزود: اما در نهايت جاي تأسف دارد كه افراد مغرض به قصد تضعيف توليد و صنعت داخلي كشور آن را هدف گرفته‌اند و مي‌خواهند مردم را دچار ترديد كنند. حال آنكه تيم پزشكي و صنعت دارويي ايران در دنيا جزو بهترين‌هاست. ما بسيار ديده‌ايم كساني را كه در خارج از كشور زندگي مي‌كنند اما براي انجام عمل‌هاي جراحي مهم به ايران مي‌آيند. حتي داروهاي ما به بيرون كشور قاچاق مي‌شود. اين بدان معناست كه صنعت دارويي كشور خوب كار مي‌كند و قيمت تمام شده پايين است و به نفع مردم تمام مي‌شود.

عنابي در ادامه با اشاره به اينكه سبد محصولات شركت زهراوي تخصصي است، گفت: ما براي بيماران ام.‌اس، كليوي و پيوند اعضا توليد دارو تحت ليسانس «اي.‌پي.‌آي» انجام مي‌دهيم. به عنوان مثال داروي سل‌سپت يا پيوندي مهم‌ترين داروي توليدي ما است. حال آنكه در زمينه كيفيت دارو بسيار پيشرو هستيم، چرا كه نيروهاي متخصص و توانمند و قابليت‌هاي فراواني داريم. با اينكه امروزه داروسازها چندان جذب صنعت نمي‌شوند، اما شركت ما حدود 15 داروساز متخصص دارد كه در افزايش كيفيت و توليدات شركت بشدت تأثير دارند. موضوع مهم ديگر اينكه ما يكي از شركت‌هايي هستيم كه شكايتي در زمينه كيفيت داروهايمان نداشته و نداريم، چون اگر دارو بي‌كيفيت باشد بلافاصله بر‌مي‌گردد و اين به منزله شكايت مشتري تلقي مي‌شود كه خوشبختانه با اين موضوع روبه‌رو نيستيم.

Bildergebnis für ‫زهراوی‬‎

مديرعامل زهراوي همچنين از كسب رتبه نخست و لوح صنعت سبز در كل ايران توسط اين شركت خبر داد و گفت: سال گذشته ما در بحث زيست‌محيطي و ايمني افراد مقام نخست را كسب كرديم و در بحث كيفيت داروهاي تخصصي نيز دو جايزه به دست آورديم.


وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا در ايران داروي بي‌كيفيت هم توليد مي‌شود يا خير گفت: چنين چيزي وجود ندارد و در كشور داروي بي‌كيفيت توليد نمي‌شود. حال آنكه 96 درصد داروهاي موجود در بازار، توليد داخل ايران است و جزو بهترين داروهاست. البته كيفيت سطح ندارد بلكه شاخصي است كه جاي كار نامحدود دارد. داروهاي ايراني با‌كيفيت است و مقايسه بين داروهاي ايراني و خارجي بيشتر يك جنگ رواني است. برخي پزشكان يا داروخانه‌ها به خاطر تبليغات و بحث قيمت داروهاي خارجي گاهي به بيماران پيشنهاد خريد داروي خارجي مي‌دهند. در حال حاضر نيز حدود 4 درصد داروهاي موجود در بازار خارجي است.

به گفته وي، برخي شركت‌هاي خارجي به پزشكان تخفيف‌هاي بسيار خوب مي‌دهند و از آنها دعوت مي‌كنند در سمينارهاي مختلف شركت كنند و هزينه‌هاي بالايي هم براي آنها متقبل مي‌شوند و در واقع پزشك را به نوعي وادار مي‌كنند محصول آنها را تجويز كند اما واقعيت اين است كه در 10 سال گذشته كيفيت داروهاي ايراني بسيار ارتقا يافته و مي‌تواند با داروهاي خارجي رقابت كند.

دكتر مجيد عنابي در ادامه گفت: ما يكي از شركت‌هايي هستيم كه در بحث آموزش بسيار هزينه مي‌كنيم چون امروزه ابزار مهم براي هر صنعت، آموزش و توانمندسازي است. آنچه كه يك صنعت را متمايز مي‌كند، سرمايه‌هاي انساني آن است و ما براي آموزش نيروهايمان بسيار هزينه مي‌كنيم.

وي با اشاره به اينكه در بحث داروهاي تخصصي، شركت زهراوي يك قطب اقتصادي و تأثيرگذار است، گفت: تأييد اين مدعا داروي «سل‌سپت» است. همان‌طور كه مي‌دانيد، چندي قبل خط توليد ما براي اين دارو دچار مشكل شد كه سر و صداي زيادي در كشور به پا شد. علت هم اين بود كه اروپايي‌ها از نظر كيفيت جلوتر از ما هستند و خط توليد «سل‌سپت» در ايران زير نظر اروپايي‌هاست. به همين خاطر از ما خواستند اين خط توليد به روز شود كه ما هم انجام داديم و خوشبختانه مشكل برطرف شد.

مديرعامل زهراوي با اشاره به اينكه حدود 70 درصد سهم بازار از داروهاي خاص توليد اين شركت است، گفت: داروهايي مثل سل‌سپت و گلاكوپامه از جمله داروهايي است كه در بازار سهم بالايي دارند. ما زماني رشد مي‌كنيم كه با هم باشيم.

وي افزود: آينده صنعت را بسيار خوب مي‌بينم، چرا كه صادرات دارو هم داريم، هرچند اندك است اما اگر دغدغه آنها كه در رأس كار هستند بر اين موضوع باشد ما به طور حتم پيشرفت زيادي خواهيم داشت. خوشبختانه وزارت بهداشت و سنديكا نيز به اين امر توجه زيادي دارند.

دكتر عنابي همچنين درباره رفع تحريم‌ها و تأثير آن بر توليدات داخلي نيز گفت: در حال حاضر ما مواد اوليه دارويي زيادي در كشور توليد مي‌كنيم. كيفيت نيز به رضايت مشتري باز‌مي‌گردد. وقتي بيمار از مصرف داروي داخل رضايت دارد، نيازي به داروي خارجي نيست. البته اگر رفع تحريم‌ها باعث ورود داروهاي خارجي به كشور شود كه ما هم استقبال مي‌كنيم، چون وجود يك رقيب خارجي باعث پيشرفت توليد داخلي مي‌شود و به كمك صنعت مي‌آيد. اگر ساختار صنعت درست باشد، رشد مي‌كند. ضمن اينكه معتقدم صنعت دارو در ايران جاي رشد بسيار دارد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: