شفا آنلاین>تغذیه>در یک مطالعه پزشکی جدید، رژیم غذایی ناسالم به عنوان اصلیترین علت مرگ و میر زودرس در سراسر جهان شناخته شد.
به گزارش شفا آنلاین،گروهی از کارشناسان و متخصصان برجسته سلامت در این تحلیل
دریافتهاند که رژیم غذایی ناسالم، عامل اصلی مرگ و میرهای زودرس است و در
این بین گوشت قرمز و نوشیدنیهای شیرین و قندی جزو خوردنیهایی هستند که در
21 درصد مرگ و میرهای جهانی نقش دارند.روزنامه گاردین در گزارشی
در این زمینه منتشر کرد: استعمال سیگار هنوز مهمترین عامل خطرزای مرگ زودرس
در انگلیس است و پس از آن فشارخون بالا و چاقی، مهمترین فاکتورهای خطرزا
هستند اما انستیتو ارزیابی متریک سلامت در آمریکا اعلام کرده که ترکیبی از
عوامل منفی مختلف در رژیم غذایی از مصرف بسیار محدود میوه و سبزی، خشکبار و
غلات سبوسدار گرفته تا مصرف زیاد نمک و کلسترول، سلامت مردم سراسر دنیا
را به خطر میاندازد و تلفات جدی بر جای میگذارد.مطالعه اخیر این
انستیتو نشان میدهد که بزرگترین عامل مرگ زودرس در سراسر جهان فشارخون
بالاست که در بروز آن نه تنها سن و وراثت نقش دارد بلکه در عین حال عواملی
چون چاقی، سیگار، مصرف نمک زیاد، بیتحرکی و ورزش نکردن و مصرف الکل بسیار
تاثیرگذار هستند.در این مطالعه 14 فاکتورخطرزا در رژیم غذایی مورد
مطالعه قرار گرفته و معلوم شد که تغذیه ناسالم شامل مصرف کم میوه و سبزی و
غلات سبوسدار و در عین حال رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد گوشت قرمز و مواد
قندی همچون نوشابهها بیش از عوامل دیگر در افزایش نرخ مرگومیرهای زودرس
در سراسر جهان نقش دارد و موجب بروز بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت
میشود.