کد خبر: ۷۶۴۶۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 07
رئيس انجمن صنفي بيمارستان‌هاي خصوصي درجه يک کشور:
شفاآنلاین:سلامت>جامعه پزشکی>رئيس انجمن صنفي بيمارستان‌هاي خصوصي درجه يک کشور باتاکید براینکه بازنگری درکتاب تعرفه های پزشکی درمجموع اقدام بسیار خوبی بوده گفت: «کيفيت ارائه خدمات در بخش دولتي خيلي بهتر از قبل شده و بيماران در اين بيمارستان‌ها اصلا هزينه‌اي پرداخت نمي‌کنند .پس طبيعي است که گرايش بيماران برای مراجعه به مراکز دانشگاهي خيلي بيشتر شده است.

به گزارش شفاآنلاین ،دکترنعیمی با بیان این مطلب اظهارداشت: ما هم البته خوشحاليم که بيماران با هزينه کمتري به اهداف درماني خود برسند، ولي به‌هرحال اثرات منفي هم بر اقتصاد بخش خصوصي خواهد گذاشت.»

نعيمي ورود سرمايه‌گذاران بخش خصوصي به حوزه سلامت و درمان را درحال حاضر، فاقد توجيه اقتصادي خواند و در ارتباط با راهکار اين مسئله خاطرنشان کرد: «درحال حاضر تسهيلاتي که دولت در اختيار بيمارستان‌هاي خصوصي قرار مي‌دهد تقريبا نزديک به صفر است. راه حل برون رفت بيمارستان‌هاي خصوصي از وضعيت بحراني فعلي، اين است که دولت از همان بودجه‌اي که براي بهبود کيفيت سلامت و درمان در سراسر کشور در نظر گرفته است، بخشي را هم به بيمارستان‌هاي خصوصي اختصاص دهد. به بخش خصوصي هم مساعدت کند. وام‌هاي کم بهره بدهد، اجازه بدهد تجهيزات پيشرفته مورد نياز اين بخش، با تسهيلاتي وارد شود، در تعرفه‌ها تجديدنظرکرده آنها را به‌روز کند، کمتر سخت‌گيري کند و درمجموع ما نياز داريم که وزارت محترم بهداشت، با بخش خصوصي مهربان‌تر باشد و نگاه دوستانه‌تري به اين بخش داشته باشد.»



وي که وضعيت برخي بيمارستان‌هاي خصوصي را درمعرض ورشکستگي مي‌بيند، برخي از دلايل اين مشکلات را با سپید درميان گذاشت: «اين يک واقعيت است که گفته مي‌شود بيمارستان‌هاي خصوصي در معرض ورشکستگي قرار گرفته‌اند، به خاطر اينکه برخي از اقلامي‌که طي ساليان گذشته از بيماران دريافت مي‌شد، که به اعتقاد من برحق هم بود، به دستور دولت حذف شده‌اند. دريافت‌هايي مثل تشکيل پرونده، خدمات اضافه‌اي که به بيماران ارائه مي‌شد،خريد دستبندهاي ايمن براي بيماران، تهيه لباس‌هاي ديسپوزيبل و خيلي چيزهاي ديگر که ارائه آنها از ابتدا الزامي نبود و مي‌شد که اصلا ارائه نشود. ولي براي اينکه کيفيت خدمات بالاتر برود و رضايت بيماران بيشتر شود، از سوي بيمارستان‌هاي خصوصي ارائه مي‌شد. ولي جديدا وزراتخانه مي‌گويد که اين اقلام نبايد دريافت شود. از طرفي بيمارستان نمي‌تواند خدماتي که سال‌ها ارائه کرده است را حذف نمايد. بنابراين نتيجه اين شده است که خدمات اضافه در بيمارستان‌هاي خصوصي همچنان ارائه مي‌شود، ولي در قبال آنها وجهي از بيماران دريافت نمي‌شود. از طرف ديگر وزارتخانه روز به روز استانداردهايي را از بيمارستان‌ها مي‌خواهد تا بيمارستان‌ها بتوانند با بهترين مراکز پزشکي جهان برابري کنند. البته همين سياست هم بسيار خوب است و مورد تاييد ماست، ولي بايد درنظر گرفت که اينها هزينه‌بر است. بالاخره وقتي که قرار باشد مثلا تعداد پرستار به يک حد استانداردي برسد، قطعا اين‌کار هزينه‌بر است.»

بيمه‌های تکمیلی از دستورات دولت تمکين نمي‌کنند

رئيس انجمن صنفي بيمارستان‌هاي خصوصي در پاسخ به اين سوال که «آيا پرداخت‌ تعرفه‌ها، بر اساس کتاب جديد ارزش‌گذاري نسبي انجام مي‌شود يا خير؟» گفت: «بر اساس کتاب جديد است ولي همين تعرفه‌ها، لطماتي به طور غير مستقيم به ما وارد کرده است. البته اين کتاب بسياري از خدمات را پوشش داده و به کارها نظم بخشيده است و در مجموع اقدام بسيار خوبي بوده است؛ اما بزرگترين مشکل ما در اين موضوع، اين است که شرکت‌هاي بيمه از اين دستور وزارتخانه تمکين نمي‌کنند. تازه موقع پرداخت، از بيمارستان‌ها تخفيف مي‌خواهند. بيمارستان‌هاي خصوصي هم که وضعشان مشخص است و روي مرز حرکت مي‌کنند و توان دادن چنين تخفيفي را ندارند. به‌هرحال ما قبول داريم که برخي بيمه‌هاي تکميلي، شرکت‌هايي تجاري هستند و مي‌خواهند سود بيشتري ببرند، ولي بايد يک اصولي را هم رعايت کنند. درواقع همانطور که دستورات وزارت بهداشت براي ما الزام‌آور است، براي بيمه‌ها هم بايد الزامي باشد.»

از وي پرسيدم «اگر بيمه‌های تکمیلی به همين تعرفه‌هاي موجود تمکين کنند و عينا بر اساس همين کتاب موجود پرداخت کنند، آيا مشکلات بيمارستان‌هاي خصوصي حل مي‌شود؟» و پاسخ شنيدم که «در‌اين‌صورت قطعا بخش بزرگي از مشکلات ما حل خواهد شد.»

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: